Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Λεμέρ: Συρρίκνωση της γαλλικής οικονομίας 11% το 2020, μετά το νέο lockdown
[Κέρδος]: Λεμέρ: Συρρίκνωση της γαλλικής οικονομίας 11% το 2020, μετά το νέο lockdown

[Κέρδος]: Λεμέρ: Συρρίκνωση της γαλλικής οικονομίας 11% το 2020, μετά το νέο lockdown

Η γαλλική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 11% το 2020, σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψη για υποχώρηση κατά 10%, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ σε ραδιόφωνο σήμερα Παρασκευή.

Το νέο εθνικό lockdown στη χώρα-που επιβλήθηκε για να περιορίσει την αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού- πρόκειται να πλήξει την οικονομία, καθώς πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις πρέπει να κλείσουν ξανά, όπως έκαναν κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown τον Μάρτιο.

Ωστόσο, ο Λεμέρ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Γαλλία θα μπορούσε να επιστρέψει σε αξιοπρεπή στοιχεία οικονομικής ανάπτυξης έως το 2021.

«Από το 2021, θα είμαστε σε θέση να βρούμε για άλλη μια φορά τα στοιχεία της ανάπτυξης, τα οποία θα είναι καλά μεγέθη γι’ αυτήν», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας ο Λεμέρ ανέφερε ότι το συνολικό κόστος της γαλλικής χρηματοδοτικής στήριξης για τις εταιρείες κατά τη διάρκεια του lockdown θα είναι 15 δισ. ευρώ για κάθε μήνα του. Το lockdown πρόκειται να διαρκέσει έως την 1 Δεκεμβρίου, αλλά θα μπορούσε και να παραταθεί.

Πηγή: Reuters

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!