Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Λαγκάρντ: Η ανάκαμψη χάνει μομέντουμ, κινήσεις το Δεκέμβριο
[Κέρδος]: Λαγκάρντ: Η ανάκαμψη χάνει μομέντουμ, κινήσεις το Δεκέμβριο

[Κέρδος]: Λαγκάρντ: Η ανάκαμψη χάνει μομέντουμ, κινήσεις το Δεκέμβριο

Η έξαρση της πανδημίας δημιουργεί νέους κινδύνους για την ανάκαμψη η οποία χάνει μομέντουμ πιο γρήγορα απ’ ότι αναμένονταν δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στην συνέντευξη τύπου μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κεντρική Τράπεζας. Συμπλήρωσε δε ότι η ανάκαμψη ήταν ήδη άνιση μεταξύ των επιμέρους χωρών.

Η επιβολή νέων μέτρων περιορισμού περιορίζει την οικονομική δραστηριότητα, ειδικά στον τομέα των υπηρεσιών, όπου η κάμψη είναι ορατή. Οι καταναλωτές είναι επιφυλακτικοί, ενώ η αβεβαιότητα βαρύνει και την επενδυτική δραστηριότητα.

Με τα στοιχεία που θα έχουμε μέχρι τον Δεκέμβριο θα μπορέσουμε να αναλύσουμε την κατάσταση και να αναπροσαρμόσουμε τα εργαλεία που έχουμε με βάση τις συνθήκες που θα επικρατούν, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Εν τω μεταξύ η ΕΚΤ επιβεβαιώνει την διευκολυντική πολιτική της. Αναμένει να μείνουν τα επιτόκια σταθερά μέχρι να υπάρξει σαφής ένδειξη ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο «κοντά αλλά κάτω του 2%».

Με βάση τα στοιχεία της ΕΚΤ η ύφεση στην ευρωζώνη ήταν 11,8% το β’ τρίμηνο του 2020 αλλά μετά υπήρξε αντίδραση η οποία κάλυψε το 50% της πτώσης. Ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων είναι ξεκάθαρο πρόβλημα.

Τα «σκληρά στοιχεία» δείχνουν ότι το τέταρτο τρίμηνο θα υπάρξει «μαλάκωμα» της οικονομίας, τόνισε η επικεφαλής της ΕΚΤ. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η αντίδραση της οικονομίας είναι άνιση σε ότι αφορά τους τομείς καθώς οι υπηρεσίες υποχωρούν και πάλι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!