Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Κτηματαγορά: Ελπίδες για «χρυσή 10ετία» σε αναπλάσεις και τουριστικές επενδύσεις
[Κέρδος]: Κτηματαγορά: Ελπίδες για «χρυσή 10ετία» σε αναπλάσεις και τουριστικές επενδύσεις

[Κέρδος]: Κτηματαγορά: Ελπίδες για «χρυσή 10ετία» σε αναπλάσεις και τουριστικές επενδύσεις

Σε μια ιστορική ευκαιρία προώθησης μεγάλων έργων υποδομής και αναπλάσεων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια, που με τη σειρά τους θα προσελκύσουν και νέες ποιοτικές τουριστικές επενδύσεις, αναφέρθηκαν παράγοντες της ευρύτερης αγοράς αξιοποίησης ακινήτων και υποδομών στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

O διευθύνων σύμβουλος της εξειδικευμένης εταιρείας στον τομέα διαχείρισης έργων υποδομών και ανάπτυξης ακινήτων Hill International M. Σιγάλας έκανε λόγο για μια «χρυσή δεκαετία» όσον αφορά τα κυοφορούμενα έργα.

Πέρα από την αθηναϊκή ριβιέρα και το μέτωπο των 22 χλμ. που αναμένεται να υποδεχθεί άμεσα επενδύσεις 2 δισ. ευρώ (Ελληνικό, Αστέρια Γλυφάδας, η νέα μαρίνα στον Αστέρα κ.α.), υπογράμμισε πως έρχονται σημαντικές επενδύσεις και σε υποδομές όπως η επέκταση του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι αλλά και η αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Γ. Βήλος σημείωσε πως τα έργα υποδομών πάσης φύσεως αναβαθμίζουν συνολικά την οικονομία και εξόχως τους τομείς αξιοποίησης των ακινήτων και του τουρισμού. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα αεροδρόμια -ως βασική πύλη εισόδου τουριστών-, οι επενδύσεις αναβάθμισης έχουν ήδη αποδώσει σε ποσότητα και ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών. Τόνισε ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση, στον σχεδιασμό των έργων της περιόδου κρίσιμο ρόλο θα παίξει επίσης η διασύνδεση των υποδομών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!