Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Κότερα και ακίνητα διεκδικεί η Folli Follie από τους Κουτσολιούτσους
[Κέρδος]: Κότερα και ακίνητα διεκδικεί η Folli Follie από τους Κουτσολιούτσους

[Κέρδος]: Κότερα και ακίνητα διεκδικεί η Folli Follie από τους Κουτσολιούτσους

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου συζητείται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων περί συντηρητικής κατάσχεσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ, η οποία είχε κατατεθεί στις αρχές του μήνα από τους νομικούς εκπροσώπους της εταιρείας Folli Follie.

Σημειώνεται ότι η αίτηση είχε ως αποτέλεσμα την άμεση δέσμευση της θαλαμηγού Phalarope, η οποία μέσω εξωχώριας εταιρείας ελέγχεται από τον Δ. Κουτσολιούτσο.

Η διεκδίκηση ωστόσο αφορά σε κάθε πιθανό περιουσιακό στοιχείο της οικογένειας και στρέφεται και στα ακίνητα αυτής, ακόμη και εκείνων που φέρουν προσημείωση -όπως για παράδειγμα το ακίνητο των Σπετσών, το οποίο αποτέλεσε «εγγύηση» για τη χορήγηση δανείου 36,45 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Petrus AG (του πρώην αντιπροέδρου της Dufry) προς την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικοί εκπρόσωποι της FF θα ζητήσουν την ακύρωση της προσημείωσης, εκτιμώντας την ως εικονική, προκειμένου να πετύχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάκτηση των διεκδικούμενων ποσών.

Σημειώνεται πάντως ότι οι λογαριασμοί, οι θυρίδες και η ακίνητη περιουσία της οικογένειας -όπως εξάλλου και της ίδιας της Folli Follie- παραμένουν δεσμευμένα από το ελληνικό δημόσιο και ειδικότερα την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ήδη από τον Νοέμβριο του 2018.

Πηγή: euro2day.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!