Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ο κορωνοϊός χτύπησε και την κατανάλωση -«Παγώνουν» οι ηλεκτρονικές αποδείξεις
[Κέρδος]: Ο κορωνοϊός χτύπησε και την κατανάλωση -«Παγώνουν» οι ηλεκτρονικές αποδείξεις

[Κέρδος]: Ο κορωνοϊός χτύπησε και την κατανάλωση -«Παγώνουν» οι ηλεκτρονικές αποδείξεις

Μπορεί οι ηλεκτρονικές παραγγελίες και αγορές να πήραν «φωτιά» αυτούς τους μήνες της πανδημίας, ωστόσο αυτό φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό για να καλύψει την «τρύπα» στην κατανάλωση με φυσική παρουσία και κάπως έτσι φαίνεται ότι «κλειδώνει»- τουλάχιστον για φέτος- η μείωση ή κατάργηση της υποχρέωσης δήλωσης ηλεκτρονικών δαπανών στο ύψος του 30% των εισοδημάτων.

Εδώ και εβδομάδες το οικονομικό επιτελείο, που «διαβάζει» κάθε ημέρα τα στοιχεία από τις τράπεζες, που αφορούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, είχε αντιληφθεί ότι αν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις πρέπει να φανούν ηλεκτρονικές δαπάνες στο 30% των εισοδημάτων του 2020, τότε χιλιάδες νοικοκυριά θα πιαστούν στη «φάκα» και θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο 22% επειδή απλώς δεν μπόρεσαν να καταναλώσουν στη διάρκεια της πανδημίας. Το μέτρο θεσμοθετήθηκε, άλλωστε, υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες, με στόχο να περιοριστεί η μικρομεσαία φοροδιαφυγή και όχι να τιμωρηθούν οι φορολογούμενοι.

Σε επίσημες δηλώσεις τους, τόσο ο Χ. Σταϊκούρας, όσο ο Θ. Σκυλακάκης και ο Α. Βεσυρόπουλος, έσπευσαν να καθησυχάσουν τους φορολογούμενους, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα αδικηθεί κανείς κι ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν εγκαίρως, αφού συνεκτιμηθούν όλα τα δεδομένα. Ποια είναι αυτά τα δεδομένα; Τα επίσημα στοιχεία για τις ηλεκτρονικές δαπάνες, τα οποία σε συνδυασμό με τα στοιχεία για τα περσινά εισοδήματα και τους υπόλοιπους δείκτες που «φωτογραφίζουν» την κατανάλωση, θα «κλειδώσουν» το «πάγωμα» του μέτρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!