Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Κόντρα ρόλοι για τους Nasdaq και Dow Jones
[Κέρδος]: Κόντρα ρόλοι για τους Nasdaq και Dow Jones

[Κέρδος]: Κόντρα ρόλοι για τους Nasdaq και Dow Jones

Απώλειες για τους Dow Jones και S&P μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ ενώ ο Nasdaq κρατήθηκε σε θετικό έδαφος.

Ειδικότερα, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας κατέγραψαν Ηνωμένες Πολιτείες, με 62.000 μολύνσεις την Τετάρτη, σε μία ακόμη ένδειξη πως τα νέα μέτρα δεν αποδίδουν.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι 62.117 νέες περιπτώσεις ξεπερνούν τις 57.562 της Παρασκευής και οδηγούν τα αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο σε πάνω από 3 εκατ. από την έναρξη της πανδημίας.

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να ηρεμήσει τις ανησυχίες για την έξαρση στα νότια και δυτικά των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι δεν συνοδεύτηκε από αύξηση των θανάτων, κάτι που ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα των παλαιότερων φάσεων της πανδημίας.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε στο 1,314 εκατομμύριο την εβδομάδα που έληξε στις 4 Ιουλίου από 1,41 εκατομμύριο την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν μικρότερη πτώση, στο 1,375 εκατομμύριο.

Ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας υποχωρεί τις τελευταίες 14 εβδομάδες. Την ίδια στιγμή, πρόκειται για τη 16η διαδοχική εβδομάδα, κατά την οποία οι αιτήσεις ξεπερνούν το επίπεδο του 1 εκατομμυρίου. Συνολικά, περίπου 50 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!