Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Κονδύλι 100 εκατ. ευρώ για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που πλήττονται
[Κέρδος]: Κονδύλι 100 εκατ. ευρώ για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που πλήττονται

[Κέρδος]: Κονδύλι 100 εκατ. ευρώ για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που πλήττονται

Κονδύλι ειδικού σκοπού ύψους 100 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να διαθέσει το οικονομικό επιτελείο σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω του νέου κορωνοϊού. Το ποσό θα διατεθεί με στόχο οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να καλύψουν τη δαπάνη της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε συγκεκριμένα να χορηγηθεί έκτακτη αποζημίωση 500 ευρώ για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω του Covid-19. Aυτή θα περιλαμβάνει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο, Πέμπτη.

Η ίδια ΠΝΠ θα περιλαμβάνει και την πρόβλεψη για χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές για τη διευκόλυνση των γονέων με παιδιά έως 15 ετών. Για κάθε τέσσερις ημέρες άδειας, τρεις θα καταγράφονται ως ειδικού σκοπού και μία ως κανονική. Η άδεια θα μπορεί να χορηγηθεί έως 10/04 και δεν θα μπορεί να λαμβάνεται και από τους δύο γονείς ταυτόχρονα. Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το κράτος θα καλύψει από τον τακτικό προϋπολογισμό το 1/3 των αποδοχών του. Για εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, το κράτος θα καλύψει το σύνολο των αποδοχών του

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!