Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Η Κομισιόν «αποκαλύπτει» το πακέτο Μητσοτάκη για την Εργασία
[Κέρδος]: Η Κομισιόν «αποκαλύπτει» το πακέτο Μητσοτάκη για την Εργασία

[Κέρδος]: Η Κομισιόν «αποκαλύπτει» το πακέτο Μητσοτάκη για την Εργασία

Το φορολογικό κόστος και η πιθανότητα χρηματοδότησης μέρος αυτού από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE θα κρίνει το μέγεθος και το βάθος των προωθούμενων μέτρων στήριξης της απασχόλησης, που αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η έκθεση της Κομισιόν «φωτογραφίζει» τις προωθούμενες πολιτικές, επισημαίνοντας ότι εκτός από τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να εφαρμόσει ένα νέο, προσωρινό πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης εργασίας, που θα καλύπτει τις κατασκευές, τις μεταφορές, τον τουρισμό και τις υπηρεσίες τροφίμων.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα αυτό θα παρέχει σημαντική ευελιξία σε εταιρείες για προσαρμογή των ωρών εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν μερική αποζημίωση για τις ώρες που δεν εργάζονται. «Το ποσοστό αποζημίωσης θα βασίζεται σε ένα αναλογικό ποσοστό των μισθών που καταβάλλονται στους εργαζομένους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι θα υπάρξει απαίτηση για τις επιχειρήσεις που επωφελούνται από αυτό το σύστημα να διατηρήσουν την απασχόληση μετά την κρίση. Βέβαια, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν αυτό το πρόγραμμα μπορεί να συνεχιστεί έως το τέλος του 2020, καθώς η απόφαση «βασίζεται στο φορολογικό κόστος».

Βέβαια, η Ε.Ε. σημειώνει πως το πρόγραμμα μπορεί να επωφεληθεί από την εκταμίευση κεφαλαίων μέσω του νέου ευρωπαϊκού μέσου για την προσωρινή στήριξη για τον μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (SURE), μόλις εγκριθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!