Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Κλείνει η πόρτα για αναστολές συμβάσεων, στροφή στο Συν-Εργασία
[Κέρδος]: Κλείνει η πόρτα για αναστολές συμβάσεων, στροφή στο Συν-Εργασία

[Κέρδος]: Κλείνει η πόρτα για αναστολές συμβάσεων, στροφή στο Συν-Εργασία

Λίγο πριν το τέλος των αναστολών συμβάσεων και των ειδικών αποζημιώσεων των 534 ευρώ φαίνεται πως βρίσκεται η ελληνική οικονομία, καθώς για τον Ιούλιο, δυνατότητα να κάνουν χρήση του εργαλείου που στήριξε σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων και ένα σημαντικό ποσοστό των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού έχει ένας πολύ περιορισμένος αριθμός ΚΑΔ.

Βέβαια, εντός της διαδικασίας παραμένουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα. Σύμφωνα δε, με το υπουργείο Εργασίας, ειδικά για τις εποχικές επιχειρήσεις, παρέχεται το δικαίωμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας, πραγματοποιώντας προσλήψεις για διάστημα 1-6 μήνες, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Παράλληλα, με αλλαγές θα ισχύει έως και τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα Συν-Εργασία, που φαίνεται πως θα είναι το εργαλείο που θα επιχειρήσει να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση, με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων κατά την παρούσα φάση.

Μείωση των αναστολών
Όπως φάνηκε πάντως, και με τα στοιχεία πληρωμών για τις αναστολές Ιουνίου, ο αριθμός των δικαιούχων ολοένα και υποχωρεί. Συγκεκριμένα, για τον μήνα Ιούνιο, οι καταβολές προγραμματίστηκαν να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Ιουλίου. Οι δικαιούχοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, περιορίστηκαν στις 97.329, με το ποσό που θα εκταμιευθεί για να λάβουν τη μηνιαία στήριξη, να ανέρχεται σε 44,5 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!