Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: «Κλείδωσε» μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης -«Ψαλίδι» και στις ασφαλιστικές εισφορές
[Κέρδος]: «Κλείδωσε» μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης -«Ψαλίδι» και στις ασφαλιστικές εισφορές

[Κέρδος]: «Κλείδωσε» μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης -«Ψαλίδι» και στις ασφαλιστικές εισφορές

Ανεβαίνει ο «πυρετός» των συσκέψεων στο κυβερνητικό επιτελείο ενόψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη, με τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών να συγκλίνουν στο ότι θα πρέπει να αναμένονται ανακοινώσεις για μεγάλο «κούρεμα» της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2021!

Ήδη έχουν υπάρξει συνεννοήσεις με τους Θεσμούς -άλλωστε πλησιάζει η ώρα για το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού- και παρά τις επιφυλάξεις τους για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις από το 2022 και μετά, οπότε αναμένεται να επανέλθουν σε πλήρη ισχύ οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, όλα δείχνουν ότι η Αθήνα θα προχωρήσει σε μια τονωτική «ένεση» στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, μετά το σοκ του κορωνοϊού.

Το βασικό σενάριο προβλέπει κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε δύο φάσεις, αρχής γενομένης από το 2021, και μένει να διευκρινιστεί το πότε θα ξεκινήσει το «ψαλίδισμα», δηλαδή εάν η μείωση θα ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο -οπότε εκτιμάται ότι θα έχει κλείσει ο κύκλος των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας- ή νωρίτερα. Ως προς το εύρος της ελάφρυνσης, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μείωση της εισφοράς κατά τουλάχιστον 50%, χωρίς να είναι ακόμα σαφές εάν αυτή η μείωση θα είναι οριζόντια ή αν «φωτογραφίζει» τα μικρομεσαία εισοδήματα.

Η επιδιωκόμενη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης μπορεί να επιτευχθεί είτε με αύξηση του αφορολογήτου, που σήμερα είναι 12.000 ευρώ, είτε με μείωση των συντελεστών, που κλιμακώνονται από το 2,2% ως το 10%, είτε με συνδυασμό των δύο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!