Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: «Ήξεις αφήξεις» για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από την DG Comp
[Κέρδος]: «Ήξεις αφήξεις» για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από την DG Comp

[Κέρδος]: «Ήξεις αφήξεις» για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από την DG Comp

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Συλλόγου των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής η Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG Comp) κα Μ. Vestager μάλλον περιέπλεξε τα πράγματα σχετικά με την προθεσμία πώλησης της γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας παρά τα ξεκαθάρισε.

Ειδικότερα, η κα Vestager αφού αναφέρθηκε στη σχετική δέσμευση της ελληνικής πλευράς από το 2014 και στη σειρά αναβολών που δόθηκαν στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, εστίασε στη 10η Μαΐου του 2019, όταν η Επιτροπή αποδέχτηκε την τροποποίηση των δεσμεύσεων για την Εθνική Τράπεζα, συμπεριλαμβανομένης και της περαιτέρω παράτασης της καταληκτικής προθεσμίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Και καταλήγει η Επίτροπος στην επιστολή της, ότι η DG Comp δεν εμπλέκεται στην οργάνωση της διαδικασίας πώλησης και πως είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών και της Εθνικής Τράπεζας να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις που οι ίδιοι έθεσαν.

Με άλλα λόγια, η κα Vestager δεν απαντά στο αν υπήρχε δεσμευτικό χρονικό περιθώριο για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, αν υπήρξε αίτημα νέας παράτασής του από την ελληνική πλευρά και επίσης αν τελικά η νέα αυτή παράταση δόθηκε (και αν ναι, πότε εκπνέει).

Η κινητικότητα γύρω από το θέμα έχει αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς πρόσφατα έγινε νέα παρουσίαση της Εθνικής Ασφαλιστικής σε στελέχη της CVC και επιπλέον ζητήθηκε σε διάστημα δύο εβδομάδων η εκπόνηση αναθεωρημένου business plan, κάτι το οποίο αναμενόταν να εκπονηθεί μετά το καλοκαίρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!