Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Εισφορά Αλληλεγγύης: Πότε θα δουν την ελάφρυνση επαγγελματίες και αγρότες
[Κέρδος]: Εισφορά Αλληλεγγύης: Πότε θα δουν την ελάφρυνση επαγγελματίες και αγρότες

[Κέρδος]: Εισφορά Αλληλεγγύης: Πότε θα δουν την ελάφρυνση επαγγελματίες και αγρότες

Με τα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν το 2021, το ερχόμενο καλοκαίρι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες θα διαπιστώσουν πως μετά από δέκα χρόνια η ειδική εισφορά αλληλεγγύης δεν θα βαραίνει τον λογαριασμό στην εφορία.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε ότι η (προσωρινή για το 2021) κατάργηση της εισφοράς ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες θα εφαρμοστεί κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2020, προκειμένου η ανάσα ρευστότητας να δοθεί στον χρόνο που χρειάζεται να τονωθεί η προσπάθεια εδραίωσης της προσδοκώμενης ανάκαμψης, μετά το «χαστούκι» της πανδημίας.

Για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα αλλά και για τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ που δεν εντάσσονται στους φορείς γενικής κυβέρνησης (ΔEH, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ ), το όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα φανεί στις μηνιαίες αποδοχές τους από τον Ιανουάριο του 2021 καθώς θα σταματήσει να υφίσταται η σχετική παρακράτηση. Το κέρδος για όλους τους φορολογούμενους που απαλλάσσονται είναι μεγάλο και υπολογίζεται στα 750-800 εκατ. ευρώ και ορισμένα παραδείγματα είναι ενδεικτικά.

Ελεύθερος επαγγελματίες με εισόδημα 20.000 ευρώ επί του οποίου επιβάλλεται εισφορά αλληλεγγύης και απαλλάσσεται για το 2021, θα γλιτώσει 176 ευρώ, ενώ εάν το εισόδημα είναι 30.000 ευρώ, το όφελος φτάνει τα 676 ευρώ.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σημαντική θα είναι η ωφέλεια και για τους μισθωτούς, η οποία πολλαπλασιάζεται σε συνδυασμό με την παράλληλη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες (1,20 μονάδες για τους εργαζόμενους και 1,80 μονάδες για τους εργοδότες).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!