Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: «Ηρακλης 2»: Ικανοποιημένες οι τράπεζες – Αντίθετοι οι κοινωνικοί φορείς – Τα επιχειρήματα
[Κέρδος]: «Ηρακλης 2»: Ικανοποιημένες οι τράπεζες – Αντίθετοι οι κοινωνικοί φορείς – Τα επιχειρήματα

[Κέρδος]: «Ηρακλης 2»: Ικανοποιημένες οι τράπεζες – Αντίθετοι οι κοινωνικοί φορείς – Τα επιχειρήματα

Υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, για το πρόγραμμα «Ηρακλής 2» και την τροποποίηση του πτωχευτικού κώδικα, τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών που κλήθηκαν να εκφράσουν τις απόψεις τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Όπως υποστήριξαν, πρόκειται για σημαντικά εργαλεία, που θα βοηθήσουν, τόσο στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και στην απομείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όσο και στην στήριξη υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκαν οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων, η κριτική των οποίων εστιάστηκε κυρίως στις ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, χαρακτηρίζοντάς τις “μη επαρκείς”, καθώς και στην “καταχρηστική”, όπως την χαρακτήρισαν, συμπεριφορά των τραπεζών έναντι επιχειρήσεων και νοικοκυριών με «κόκκινα δάνεια».

«Πιστεύουμε ότι η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι μία θετική εξέλιξη, διότι αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων», τόνισε ο εκπρόσωπος της Τράπεζας Ελλάδος, Σπύρος Παντελιάς, εκτιμώντας παράλληλα ότι το εύρος τους, λόγω πανδημίας, θα είναι 8 με 10 δισ. ευρώ. Τόνισε δε, ότι «το μοντέλο για την απομείωση των κόκκινων δανείων δεν διαφέρει από το ευρωπαϊκό».

Παράλληλα, ο κ. Παντελιάς έκανε λόγο για ένα πολύ θετικό πρόγραμμα στήριξης των δανειοληπτών, σημειώνοντας πάντως ότι δεν οδηγεί σε μόνιμη έξοδο και λύση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. «Πρέπει να τονωθεί η πιστωτική ρευστότητα των τραπεζών και ένα μεγάλο μέρος της να διοχετευτεί προς τις μικρές επιχειρήσεις και τους ιδιώτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!