Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: ΥΠΕΝ: Εργα 715 εκατ. για διαχείριση υδατικών πόρων και πόσιμου νερού
[Κέρδος]: ΥΠΕΝ: Εργα 715 εκατ. για διαχείριση υδατικών πόρων και πόσιμου νερού

[Κέρδος]: ΥΠΕΝ: Εργα 715 εκατ. για διαχείριση υδατικών πόρων και πόσιμου νερού

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ανακοινώνει ένα πλέγμα άμεσων στοχευμένων παρεμβάσεων για την ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων και του πόσιμου νερού, αναφέρει ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Μεταξύ των έργων που εντάσσονται προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά:

Εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης για τη μείωση των απωλειών.
Εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης με τηλεμετρία.
Δράσεις εξοικονόμησης νερού στα νοικοκυριά.
Υλοποίηση υποδομών διαχείρισης λυμάτων σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους, με έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση.
Επίσης, στο πλαίσιο των δράσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τη διαχείριση και βελτίωση των υδάτων και την προστασία του περιβάλλοντος, υλοποιούνται έργα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 715 εκατ. ευρώ, μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Ενδεικτικά:

Το Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης της κατάστασης των επιφανειακών και υπογείων υδάτων. Με τη λειτουργία του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης της κατάστασης των υδάτων διασφαλίζεται η συστηματική παρακολούθηση των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών των εσωτερικών επιφανειακών (ποταμών και λιμνών), μεταβατικών, παράκτιων και υπόγειων υδάτων της χώρας, με στόχο την αξιολόγηση/ταξινόμηση της ποιοτικής (οικολογικής και χημικής) και ποσοτικής τους κατάστασης και την εκτίμηση των μακροχρόνιων αλλαγών που προκύπτουν από ανθρωπογενείς παράγοντες.
Το μεγάλο Πρόγραμμα της συστηματικής παρακολούθησης των υδάτων κολύμβησης, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας των λουόμενων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!