Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Υπ. Οικονομικών: Μέτρα 3,3 δισ. ευρώ για τη στήριξη εργαζομένων- επιχειρήσεων
[Κέρδος]: Υπ. Οικονομικών: Μέτρα 3,3 δισ. ευρώ για τη στήριξη εργαζομένων- επιχειρήσεων

[Κέρδος]: Υπ. Οικονομικών: Μέτρα 3,3 δισ. ευρώ για τη στήριξη εργαζομένων- επιχειρήσεων

Μέτρα στήριξης ύψους 3,3 δισ. ευρώ τα οποία αφορούν στους βασικούς άξονες που είναι η στήριξη εργαζομένων των οποίων η σύμβαση τίθεται σε αναστολή, η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση των ιδιοκτητών που θα εισπράξουν μειωμένα ενοίκια ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, ενισχύονται τα μέτρα για τους ιδιοκτήτες που εισπράττουν μειωμένα ενοίκια καθώς από το Νοέμβριο, οι ιδιοκτήτες θα βλέπουν άμεσα στον τραπεζικό τους λογαριασμό το 50% της ζημιάς που υφίστανται. Παράλληλα, δίνεται νέα εφάπαξ ενίσχυση 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια άνεργους ενώ ανεβαίνει στο 1 δισ. ευρώ το ποσό που θα διατεθεί μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 καθώς οι επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή θα λάβουν 2.000 ευρώ ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου.

Ειδικότερα:

Οι εργαζόμενοι σε εταιρείες που πλήττονται μπορούν να μπουν σε αναστολή σύμβασης και να πάρουν επίδομα ειδικού σκοπού. Το κόστος υπολογίζεται σε 675 εκατ. για το Νοέμβριο. Παράλληλα, επανέλαβε την εξαγγελία του πρωθυπουργού: οι εργαζόμενοι μέχρι και χθες που τίθενται σε αναστολή το Νοέμβριο θα λάβουν 800 ευρώ (αναλογικά για τις ημέρες που τέθηκαν σε αναστολή). Επιπρόθετα θα καλυφθεί το Δώρο Χριστουγέννων. Το κόστος είναι 215 εκατ. ευρώ.

Επιχειρήσεις που αναστέλλουν την λειτουργίας τους δεν πληρώνουν ΦΠΑ Νοεμβρίου μέχρι 30 Απριλίου. Θα αποπληρωθεί σε 12 δόσεις με μηδενικό επιτόκιο ή σε 24 με επιτόκιο 2,5% από το Μάιο
Οι εταιρείες που αναστέλλουν την λειτουργία τους μπορούν να μην πληρώσουν ρυθμισμένες οφειλές Νοεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!