Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Intralot: Συμφωνία lock up με ομάδα ομολογιούχων για αναδιάρθρωση
[Κέρδος]: Intralot: Συμφωνία lock up με ομάδα ομολογιούχων για αναδιάρθρωση

[Κέρδος]: Intralot: Συμφωνία lock up με ομάδα ομολογιούχων για αναδιάρθρωση

Τη σύναψη σύμβασης δέσμευσης «lock up» (ή «Συμφωνία lock up») με μία «ad hoc» ομάδα ομολογιούχων («Ad Hoc Group»), η οποία κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 75% επί του συνόλου των ομολογιών τύπου «Senior Unsecured Notes», συνολικού ύψους €250 εκατ. και λήξεως το 2021 («Ομολογίες SUNs 2021»), ανακοίνωσε η Ιντραλότ.

Υπενθυμίζεται πως η IntralotΙΝΛΟΤ +20,00% έχει δύο ομολογιακά δάνεια, συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ. Το πρώτο ομολογιακό, ύψους 250 εκατ. ευρώ και επιτόκιο 6,75%, λήγει τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ το δεύτερο, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 5,25%, λήγει ακριβώς τρία χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2024.

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας lock up, τα μέρη αποφασίζουν να στηρίξουν τις συναλλαγές βελτιστοποίησης του ισολογισμού. Μέλη του Ad Hoc Group κατέχουν επιπλέον ποσοστό άνω του 13% των ομολογιών τύπου «Senior Unsecured Notes» επί συνολικού ύψους €500 εκατ. λήξεως το 2024 («Ομολογίες SUNs 2024»).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σύναψη της Συμφωνίας lock up αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια του Ομίλου να υλοποιήσει τις συγκεκριμένες συναλλαγές που θα μειώσουν σημαντικά το επίπεδο μόχλευσης του ισολογισμού, θα επιμηκύνουν τη λήξη των ομολογιών και θα βελτιώσουν τη ρευστότητά του. Αυτό θα διευκολύνει τον Όμιλο να εκτελέσει το επιχειρηματικό του σχέδιο και να αξιοποιήσει νέες ελκυστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες τόσο στον Λοταριακό κλάδο όσο και στον κλάδο του Αθλητικού Στοιχηματισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!