Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τι είναι το Regulatory Sandbox της Τράπεζας της Ελλάδος
[Κέρδος]: Τι είναι το Regulatory Sandbox της Τράπεζας της Ελλάδος

[Κέρδος]: Τι είναι το Regulatory Sandbox της Τράπεζας της Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, η διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση του Regulatory Sandbox της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να διευκολύνει την ανάπτυξη της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας στην Ελλάδα και να προσφέρει έναν προστατευμένο χώρο που θα ενθαρρύνει τους παρόχους να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες, σύμφωνα με τις κανονιστικές υποχρεώσεις τους και χωρίς να απειλείται η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, δημιούργησε το Προστατευμένο Κανονιστικό Περιβάλλον (Regulatory Sandbox). Πρόκειται για έναν μηχανισμό που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να διεξάγουν μικρής κλίμακας δοκιμές καινοτομιών, σε ένα ελεγχόμενο κανονιστικό περιβάλλον, εντός προκαθορισμένων παραμέτρων και χρονοδιαγραμμάτων και σε άμεση συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή – DG REFORM). Συμβουλευτικές υπηρεσίες παρείχε η εταιρεία ΕΥ Ελλάδος.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι το Προστατευμένο Κανονιστικό Περιβάλλον «θα αποτελέσει έναν επιπλέον κινητήριο μοχλό – σε συνέχεια της δημιουργίας του Innovation Hub – για τη χρηματοοικονομική τεχνολογία και την καινοτομία στην Ελλάδα» και σημείωσε ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος αποδίδει μεγάλη σημασία στην καινοτομία, καθώς, μεταξύ άλλων, εκτιμά ότι το τέλος της πανδημίας θα διαμορφώσει μια νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, κατ’ εξοχήν ψηφιακή, στην οποία η γνώση, η επιστημονική έρευνα, η τεχνολογία και η καινοτομία θα αποτελέσουν τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της οικονομικής ευημερίας».

Με τη σειρά της, η επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, κα Andreea Moraru, σημείωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε την έναρξη λειτουργίας του Προστατευμένου Κανονιστικού Περιβάλλοντος και που συνεργαστήκαμε με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προώθηση της χρηματοοικονομικής καινοτομίας στην Ελλάδα. Σε συνέχεια του εξαιρετικού έργου που έχει ήδη υλοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του Κόμβου Καινοτομίας, ο νέος αυτός μηχανισμός καθιστά την Ελλάδα μία από τις πρωτοπόρους χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θέσπισαν παρόμοιους μηχανισμούς για την προώθηση της καινοτομίας στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!