Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Το 2021 θα είναι η χρονιά των υδροπλάνων»
[Κέρδος]: Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Το 2021 θα είναι η χρονιά των υδροπλάνων»

[Κέρδος]: Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Το 2021 θα είναι η χρονιά των υδροπλάνων»

Το θέμα των υδατοδρομίων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υφυπουργού Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, με τον πρόεδρο και διευθύνωντα σύμβουλος της Hellenic Seaplanes S.A Νικόλα Χαραλάμπους.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση του κλάδου των υδροπλάνων και την ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ο κ. Χαραλάμπους ενημέρωσε τον νέο υφυπουργό Ναυτιλίας για το στάδιο ωριμότητας που βρίσκονται οι αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων που έχει αναλάβει η αεροπορική εταιρεία έως τώρα, ενώ ανέλυσε το πλάνο της Hellenic Seaplanes με στόχο τα υδροπλάνα της να απογειωθούν την ερχόμενη τουριστική σεζόν.

Κατόπιν της συνάντησης, ο νέος υφυπουργός, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά δέχτηκα σήμερα την επίσκεψη του κ. Χαραλάμπους στο υπουργείο, στις πρώτες μου ημέρες ως υφυπουργός Ναυτιλίας. Είναι ιδιαίτερα θετικό και ελπιδοφόρο να γίνονται συζητήσεις για καινοτόμα εγχειρήματα όπως αυτό της ανάπτυξης του κλάδου των υδροπλάνων και της δημιουργίας ενός ισχυρού δικτύου υδατοδρομίων, ειδικά αυτήν την εποχή που η χώρα μας βρίσκεται στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας. Το 2021 θα είναι η χρονιά των υδροπλάνων. Πρόκειται για μία επένδυση εθνικής σημασίας και το υπουργείο Ναυτιλίας θα είναι αρωγός σε τέτοιες επενδυτικές πρωτοβουλίες όπου αναδεικνύουν την νησιωτικότητα, διευκολύνουν την εύκολη μετακίνηση των πολιτών στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα και δίνουν την απαραίτητη ώθηση σε νέα τουριστικά προϊόντα και νέες θέσεις εργασίας».
Με τη σειρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε: «Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, στη θέση του νέου υφυπουργού Ναυτιλίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!