Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Γιατί οι θεσμοί ζήτησαν επιθετικότερη μείωση φορολογικών συντελεστών!
[Κέρδος]: Γιατί οι θεσμοί ζήτησαν επιθετικότερη μείωση φορολογικών συντελεστών!

[Κέρδος]: Γιατί οι θεσμοί ζήτησαν επιθετικότερη μείωση φορολογικών συντελεστών!

Προσδοκίες αντιμετώπισης των βουνών ελλειμμάτων και χρέους στην ευρωζώνη και την Ελλάδα, με βασικό όχημα την ανάπτυξη και όχι τη λιτότητα, προκαλεί η συμφωνία των θεσμών στην πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών για εφαρμογή μόνιμων μειώσεων στην προκαταβολή φόρου και τον ίδιο τον συντελεστή φορολόγησης επιχειρηματικών κερδών.

Οι θεσμοί, μάλιστα, έφτασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να προτείνουν στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη δέκατη αξιολόγηση, διεύρυνση της μείωσης φόρου για τις επιχειρήσεις από το 24% στο 20%, αντί για 22% που ανακοινώθηκε. Το οικονομικό επιτελείο προέκρινε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το εναλλακτικό σενάριο μείωσης του συντελεστή στο 22% με ταυτόχρονη μείωση της προκαταβολής φόρου για όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες με μόνιμο τρόπο και ανεξαρτήτως της πτώσης τζίρου στην περίοδο της πανδημίας.

Η προτίμηση αυτή της κυβέρνησης φαίνεται να συνδέεται με την πρόθεση να δοθεί άμεση ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες από το καλοκαίρι, με την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων, αντί να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση του φορολογικού συντελεστή, η οποία θα φανεί στην πράξη το 2022.

Η συγκυρία ανακοίνωσης των μόνιμων μειώσεων φόρων συνέπεσε χθες με τις ανακοινώσεις της Eurostat αναφορικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της ευρωζώνης το 2020. Η κατάσταση είναι δραματική. Το δημοσιονομικό έλλειμμα στις 19 χώρες του ευρώ από 75,3 δισ. ευρώ το 2019 εκτοξεύθηκε πέρυσι στα 820 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!