Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Α. Γεωργιάδης: Κανένας επενδυτής δεν είπε «σταματάω», μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία
[Κέρδος]: Α. Γεωργιάδης: Κανένας επενδυτής δεν είπε «σταματάω», μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία

[Κέρδος]: Α. Γεωργιάδης: Κανένας επενδυτής δεν είπε «σταματάω», μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία

«Στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ. Έχουμε ανέβει από την 19η στην 8η θέση στη συνολική απορρόφηση και όπως δείχνουν τα στοιχεία, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει στην 3η θέση, δήλωσε σε συνέντευξη του Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ρ/σ Αlpha 98,9 σημείωσε ότι όσον αφορά την απορρόφηση κονδυλίων για τον COVID-19, είναι υπερήφανος γιατί, όπως είπε, το υπουργείο Ανάπτυξης πέτυχε τη 2η θέση έναντι όλων των χωρών της Ε.Ε. «Η Ελλάδα έτρεξε με ρυθμούς πρωτοφανείς», τόνισε.

Αναφορικά με το θέμα της ΕΑΒ δήλωσε ότι του ανατέθηκε, όπως και γενικότερα η δημιουργία μεγαλύτερων συμπράξεων στην αμυντική βιομηχανία. «Ήδη, με το Υπουργείο Οικονομικών, έληξε ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ με μια μεγάλη ισραηλινή κοινοπραξία. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις και για τα ΕΑΣ και προχωράμε στην τελική ευθεία για το σχέδιό μας για την ΕΑΒ, που είναι πιο σύνθετο», υπογράμμισε.

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια συνεχίζονται απολύτως απρόσκοπτα. «Δεν μας έχει πει ούτε ένας επενδυτής ‘σταματάω’, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία», τόνισε. «Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αναχθεί σε στρατηγικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών παρέχει πολύ μεγάλη ασφάλεια στους δυνητικούς επενδυτές διότι αντιλαμβάνονται ότι η θέση της Ελλάδας έχει πια αλλάξει», συμπλήρωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!