Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Φθηνότερο φέτος κατά 20-23% το πετρέλαιο θέρμανσης
[Κέρδος]: Φθηνότερο φέτος κατά 20-23% το πετρέλαιο θέρμανσης

[Κέρδος]: Φθηνότερο φέτος κατά 20-23% το πετρέλαιο θέρμανσης

Με εκτιμώμενο εύρος τιμών 0,80-0,82 ευρώ το λίτρο ξεκινά επίσημα την ερχόμενη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Τις προβλέψεις για το κόστος κάνουν με δηλώσεις τους στο Euro2day.gr οι πρόεδροι του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ) Γιάννης Αληγιζάκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργος Ασμάτογλου.

«Με βάση τα σημερινά δεδομένα, αφού οι τιμές θα καθοριστούν από την αγορά την ερχόμενη Πέμπτη, θα κυμαίνονται μεταξύ των 0,80 και 0,82 ευρώ το λίτρο κι ενδεχομένως να είναι και λίγο πιο κάτω από αυτά τα επίπεδα», λέει ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ. Με την εκτίμηση αυτή συμφωνεί και ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, ο οποίος δίνει μία πιο συγκεκριμένη μέση τιμή, αυτή του 0,82 ευρώ το λίτρο: «Είναι χαμηλότερη από την αντίστοιχη περσινή περίοδο και λίγο υψηλότερη από το κλείσιμο του Μαΐου, μετά και την παράταση που έδωσε η κυβέρνηση για την πώληση του καυσίμου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, στις 15 Οκτωβρίου 2019 ο πανελλήνιος σταθμισμένος μέσος όρος τιμής του πετρελαίου ήταν στο 1,037 ευρώ το λίτρο. Δηλαδή φέτος, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις, θα είναι φθηνότερο κατά περίπου 20% με 23%. Στις 31 Μαΐου 2020 ο μέσος όρος της τιμής είχε κλείσει στο 0,76 ευρώ το λίτρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!