Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Φουντώνει το θέμα της πληρωμής διδάκτρων σε σχολεία-φροντιστήρια-Τι απαντά το υπουργείο
[Κέρδος]: Φουντώνει το θέμα της πληρωμής διδάκτρων σε σχολεία-φροντιστήρια-Τι απαντά το υπουργείο

[Κέρδος]: Φουντώνει το θέμα της πληρωμής διδάκτρων σε σχολεία-φροντιστήρια-Τι απαντά το υπουργείο

Ορθάνοιχτο, είναι το «μέτωπο» μεταξύ γονέων και ιδιοκτητών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων αναφορικά με τα δίδακτρα που θα πρέπει να καταβάλλουν για το διάστημα που τα εκπαιδευτήρια, με κρατική εντολή λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, μένουν κλειστά.

Το θέμα, απασχολεί πλέον πολύ έντονα τον Συνήγορο του Καταναλωτή (ΣτΚ) ο οποίος έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό έγγραφων αναφορών από γονείς, που ζητούν τη διαμεσολάβησή του για την αναπροσαρμογή των διδάκτρων. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας, αρνείται ουσιαστικά να πάρει θέση, θεωρώντας ότι το ζήτημα λύνεται από τις προβλέψεις κοινής απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Τουλάχιστον, αυτό προκύπτει στην απάντησή προς τον ΣτΚ, όταν ο τελευταίος γνωστοποιεί το περιεχόμενων των αναφορών προς το υπουργείο και ζητεί τη θέση του για τη αποτελεσματικότερη εξάσκηση του διαμεσολαβητικού ρόλου της αρχής στις σχετικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, για όσες υπηρεσίες δεν παρέχονται, (μεταφορά, σίτιση κ.ο.κ) οι γονείς δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν δίδακτρα, όπως επίσης και στην περίπτωση που δεν παρέχεται τηλεκπαίδευση.

Ωστόσο, στο κρίσιμο ερώτημα για το αν τελικά οι γονείς θα πρέπει να καταβάλλουν στο ακέραιο τα δίδακτρα για τις περιπτώσεις παροχής τηλεκπαίδευσης (με δεδομένο ότι τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, υπήχθησαν στο πλαίσιο των ενισχύσεων που ισχύει για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους), το υπουργείο απαντά ότι αυτό είναι θέμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των γονέων και των εκπαιδευτηρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!