Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Φορολογικές δηλώσεις: Οι κωδικοί που δυσκολεύουν την υποβολή
[Κέρδος]: Φορολογικές δηλώσεις: Οι κωδικοί που δυσκολεύουν την υποβολή

[Κέρδος]: Φορολογικές δηλώσεις: Οι κωδικοί που δυσκολεύουν την υποβολή

Συνωστισμό στην εκπνοή της προθεσμίας προμηνύεται ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, εφόσον λογιστές και φορολογούμενοι δεν πατήσουν δραστικά γκάζι τις επόμενες εβδομάδες.

Στις πρώτες δύο εβδομάδες λειτουργίας του Taxisnet για τις δηλώσεις, έως το απόγευμα της Τετάρτης, είχαν υποβληθεί μόλις 262.862 Ε1, μέγεθος το οποίο θα πρέπει να φτάσει στα 6,5 εκατομμύρια. Ταυτόχρονα είχαν εκδοθεί 351.784 εκκαθαριστικά (χωριστά για τους συζύγους), μέγεθος το οποίο θα πρέπει να προσεγγίσει τα 9 εκατομμύρια.

Το δείγμα είναι ακόμα πολύ μικρό για να εξαχθούν συμπεράσματα αναφορικά με το «βάρος» των εκκαθαριστικών αλλά επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά πως πρώτοι να υποβάλλουν τη δήλωση σπεύδουν όσοι δεν έχουν πάρε- δώσε με την εφορία και το εκκαθαριστικό τους είναι μηδενικό. Σχεδόν έξι στα δέκα εκκαθαριστικά (58,81%) μέχρι τώρα είναι μηδενικά ενώ για 82.986 φορολογούμενους το εκκαθαριστικό είναι χρεωστικό με τον οφειλόμενο φόρο στα 39,4 εκατ. ευρώ.

O αργός ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δεν συνδέεται μόνο με την συνήθεια των φορολογουμένων να …σπεύδουν βραδέως. Συνδέεται και με καθυστερήσεις από την πλευρά του δημοσίου, να καλύψει τις δικές του υποχρεώσεις όσον αφορά την ανάρτηση- προσυμπλήρωση στοιχείων που αφορούν σε ενισχύσεις οι οποίες καταβλήθηκαν στη διάρκεια του περασμένου έτους και παρ’ ότι δεν συνιστούν φορολογητέο εισόδημα, ενδέχεται να αποτελούν κρίσιμη παράμετρο κάλυψης τεκμηρίων για πολλούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!