Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Φορολογικές δηλώσεις: Εκπνέει η προθεσμία υποβολής – Παρασκευή η πληρωμή
[Κέρδος]: Φορολογικές δηλώσεις: Εκπνέει η προθεσμία υποβολής – Παρασκευή η πληρωμή

[Κέρδος]: Φορολογικές δηλώσεις: Εκπνέει η προθεσμία υποβολής – Παρασκευή η πληρωμή

Λίγες ώρες απέμειναν για λιγότερους από 200.000 φορολογούμενους προκειμένου να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, αλλά και να προλάβουν έως την Παρασκευή να πληρώσουν τις 2 πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος, εφόσον το εκκαθαριστικό είναι χρεωστικό.

Με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι χθες είχαν υποβληθεί περισσότερες από 6.200.000 φορολογικές δηλώσεις, σε σύνολο περίπου 6,4 εκατ. που πρέπει να υποβληθούν. Το

51,01% των εκκαθαριστικών είναι μηδενικά
16,29% πιστωτικά και
32,70% χρεωστικά.

Αμέσως μετά αρχίζει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την καταβολή των δύο πρώτων δόσεων του φόρου εισοδήματος και πιο συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κάνουν τον προγραμματισμό τους, καθώς:

εκτός από την πρώτη και δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος που πρέπει να πληρωθεί έως την Παρασκευή, με το ποσό που θα μπει στα κρατικά ταμεία να εκτιμάται σε 540 εκατ. ευρώ

στο τέλος του μήνα θα πρέπει να καταβληθεί και η 3η δόση του φόρου εισοδήματος, συνολικού ύψους περίπου 270 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως και πέρυσι, ο φόρος εισοδήματος μπορεί να πληρωθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται στο τέλος Φεβρουαρίου 2022. Ειδικά για φέτος, μετά και τις παρατάσεις που δόθηκαν στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από το υπουργείο Οικονομικών, οι δύο πρώτες δόσεις θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 17 Σεπτεμβρίου, αντί τέλος Αυγούστου που είχε προγραμματιστεί, και η 3η δόση έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!