Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Φόροι: Ποιοι θα μειωθούν το 2021 – Ολες οι φοροελαφρύνσεις – Μόνιμα και προσωρινά μέτρα
[Κέρδος]: Φόροι: Ποιοι θα μειωθούν το 2021 – Ολες οι φοροελαφρύνσεις – Μόνιμα και προσωρινά μέτρα

[Κέρδος]: Φόροι: Ποιοι θα μειωθούν το 2021 – Ολες οι φοροελαφρύνσεις – Μόνιμα και προσωρινά μέτρα

Μία καυτή οικονομική περίοδος ξεκινά με την άφιξη του φθινοπώρου για τους φορολογούμενους. Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open Tv, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, ετοιμάζει μόνιμα αλλά και προσωρινά μέτρα, προκειμένου να συνεχίζει η ελληνική οικονομία να κινείται και να μπορούν οι φορολογούμενοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Κάποια από τα μόνιμα μέτρα είναι υπό συζήτηση για φέτος, όπως για παράδειγμα η μείωση του ΕΝΦΙΑ και οι νέες αντικειμενικές, που πιθανότατα θα μεταφερθούν για το 2021. Στα προσωρινά μέτρα η παράταση των ρυθμίσεων είναι δεδομένη μέχρι τις 30 Απριλίου.

Μόνιμα μέτρα

Φόρος επιχειρήσεων: 20% αντί 24%
Εισφορά αλληλεγγύης: μείωση 30% ή 0% για έως 20.0000 ευρώ
Τέλος επιτηδεύματος: 500-8000 ευρώ αντί 600-1000 ευρώ
ΕΝΦΙΑ: -8% και νέες αντικειμενικές

Προσωρινά μέτρα

Προκαταβολή φόρου 2021: Νέα μείωση
«Κορονοχρέη»: Παράταση ρυθμίσεων οφειλών
Μειωμένος ΦΠΑ: Σε τουρισμό και νησιά

Τα νομοσχέδια για μείωση φόρων και ΕΝΦΙΑ

Δύο φορολογικά νομοσχέδια και οι ελαφρύνσεις που θα περιλαμβάνονται σ’ αυτά, αποτελούν τη βάση του κυβερνητικού σχεδίου για την ανατροπή του καθεστώτος υπερφορολόγησης, το οποίο αποτέλεσε τροχοπέδη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος είναι, μέσα από τη μείωση των φόρων και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, να ενισχυθεί η ανάπτυξη της οικονομίας και να ανοίξει ο δρόμος για την μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω από το 3,5% από το 2021 σε συμφωνία με τους εταίρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!