Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: «Φιλί της ζωής» για τις οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών -Αναλυτικά τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση
[Κέρδος]: «Φιλί της ζωής» για τις οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών -Αναλυτικά τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση

[Κέρδος]: «Φιλί της ζωής» για τις οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών -Αναλυτικά τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση

Σε μια συγκυρία όπου επιχειρήσεις και νοικοκυριά εκπέμπουν SOS, οι παρεμβάσεις σε συσσωρευμένες οφειλές, μοιάζουν με το φιλί της ζωής.

Η πολυαναμενόμενη δέσμη ρυθμίσεων είναι γεγονός, καθώς η ογκώδης τροπολογία έφτασε επιτέλους στη Βουλή.

Ποιες είναι οι βασικές κατευθύνσεις;

Όλοι οι φόροι και οι δόσεις ρυθμίσεων της καραντίνας, μένουν “παγωμένα” ως το ερχόμενο Απρίλιο και εξοφλούνται σε ορίζοντα δύο ετών, με επιτόκιο 2,5%.
Δεύτερη κίνηση- σανίδα σωτηρίας, για όσους έχασαν τις υπερπολύτιμες 100 ή 120 δόσεις από το Μάρτιο ως τον Οκτώβριο: οι ρυθμίσεις αναβιώνουν, αρκεί να ξεκινήσουν οι πληρωμές από αυτόν το Νοέμβριο, ενώ οι δόσεις που χάθηκαν θα πληρωθούν στο τέλος.
Ανάσα και για όσους έχασαν την πάγια ρύθμιση από τον περσινό Νοέμβριο ως τώρα, καθώς μπορούν να ξαναρυθμίσουν τα ίδια χρέη, αφού καταργείται το απαγορευτικό.
Για πρώτη φορά οφειλές 2 δισ ευρώ από κρατικές εγγυήσεις σε δάνεια που “έσκασαν”, ρυθμίζονται σε 120 δόσεις, με κούρεμα τόκων και προσαυξήσεων.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης από τον Ιανουάριο, που σε συνδυασμό με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, φέρνει αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και μεγάλες ελαφρύνσεις στους επαγγελματίες

Η ρύθμιση για τις οφειλές της καραντίνας

1. Οφειλές βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Ελεγκτικά Κέντρα που δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης και για τις οποίες έχουν χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής, σύμφωνα με την από 11.3.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’55), η οποία κυρώθηκε με τον ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!