Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Εξτρα αποζημίωση ειδικού σκοπού σε κλειστές εταιρείες από €1.000 έως €4.000
[Κέρδος]: Εξτρα αποζημίωση ειδικού σκοπού σε κλειστές εταιρείες από €1.000 έως €4.000

[Κέρδος]: Εξτρα αποζημίωση ειδικού σκοπού σε κλειστές εταιρείες από €1.000 έως €4.000

100.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες των οποίων η οικονομική δραστηριότητα παραμένει κλειστή με κρατική εντολή τον Απρίλιο θα λάβουν μέσα στον Μάιο μη επιστρεπτέα αποζημίωση από 1.000 έως και 4.000 ευρώ, σε συνάρτηση με το πλήθος των εργαζομένων που απασχολούν.

Το μέτρο έρχεται μετά και τη θύελλα αντιδράσεων για την απόφαση να μη λειτουργήσει τελικά το λιανεμπόριο στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης, έχει συνολικό κόστος 130 εκατ. ευρώ, ενώ η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, δεν συμψηφίζεται και δεν κατάσχεται. Στον βαθμό που οι επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές για διάστημα μικρότερο των 15 ημερών τον Απρίλιο, το ποσό της ενίσχυσης περιορίζεται στο μισό.

Το μέτρο ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με τον αναπληρωτή Θεόδωρο Σκυλακάκη να διαβεβαιώνει πως «τα δημόσια οικονομικά έχουν δείξει αντοχή και η επόμενη μέρα θα μας βρει καλύτερα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, οι επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στους κλάδους και στις περιοχές όπου εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια του Απριλίου, είναι δικαιούχοι αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, χωρίς να ληφθεί υπόψη το κριτήριο μείωσης τζίρου.

Η αποζημίωση διαμορφώνεται ως εξής:

1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.
2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!