Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Εξωδικαστικός: Δυο στους τρεις δανειολήπτες στην άρση απορρήτου
[Κέρδος]: Εξωδικαστικός: Δυο στους τρεις δανειολήπτες στην άρση απορρήτου

[Κέρδος]: Εξωδικαστικός: Δυο στους τρεις δανειολήπτες στην άρση απορρήτου

Υψηλή ζήτηση εμφανίζει η εξωδικαστική ρύθμιση-εξυγίανσης όλων των χρεών, σε τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, η οποία αποτελεί έναν από τους δύο πυλώνες του θεσμικού πλαισίου της «Δεύτερης Ευκαιρίας» και στοχεύει στην ολιστική αντιμετώπιση του ιδιωτικών χρέους είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για επιχειρήσεις.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι ο ζήλος που επιδεικνύουν επιχειρήσεις και ιδιώτες στον έναν μόλις μήνα λειτουργίας της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας αποτυπώνεται στο γεγονός ότι 17.000 δανειολήπτες επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων, με δάνεια σε τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 3 δισ. ευρώ, έχουν υπογράψει ήδη την άρση του τραπεζικού και φορολογικού τους απορρήτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες πλην των 3 δισ. ευρώ που χρωστούν σε τράπεζες και servicers έχουν οφειλές και προς το δημόσιο. Συνολικά, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα ξεπερνούν τις 26.000 και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υποβάλλονται περίπου 500 (αιτήσεις) σε ημερήσια βάση.

Σύνδεση στις 15 Ιουλίου
Το γεγονός ότι 17.000 δανειολήπτες έχουν υπογράψει την άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου ερμηνεύεται από τις τράπεζες ως σοβαρό ενδιαφέρον και στα τραπεζικά επιτελεία εκτιμούν ότι η εν λόγω ρύθμιση θα τύχει υψηλής αποδοχής από δανειολήπτες και οφειλέτες του δημοσίου. Τραπεζικές πηγές αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι το ενδιαφέρον θα αυξηθεί κατακόρυφα μετά τις 15 Ιουλίου όταν η ηλεκτρονική πλατφόρμα του δημοσίου συνδεθεί με τις τράπεζες που σημαίνει ότι αυτομάτως θα εμπλουτιστεί η δεξαμενή με την απεικόνιση του συνόλου των χρεών του δανειολήπτη και άρα η διαδικασία θα αποκτήσει πιο γρήγορους ρυθμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!