Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: «Εξυπνο κούρεμα» στους πρώτους γύρους Επιστρεπτέας Προκαταβολής
[Κέρδος]: «Εξυπνο κούρεμα» στους πρώτους γύρους Επιστρεπτέας Προκαταβολής

[Κέρδος]: «Εξυπνο κούρεμα» στους πρώτους γύρους Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Έτοιμο να δώσει βαθιά ανάσα στις επιχειρήσεις οι οποίες έλαβαν μέσω των τριών πρώτων κύκλων επιστρεπτέες ενισχύσεις ύψους 3 δισ. ευρώ εμφανίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η έννοια «κούρεμα» δεν βρίσκεται στο… λεξικό του υπουργείου Οικονομικών αλλά, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, εξετάζονται «έξυπνες παρεμβάσεις», οι οποίες θα οδηγούν -αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη- να επιστρέψουν στο τέλος της ημέρας μικρότερα ποσά από αυτά που θεωρούνταν δάνεια κατά το διάστημα λήψης των ενισχύσεων.

Οι αποφάσεις έχουν αρχίσει να σχηματοποιούνται στο υπουργείο Οικονομικών. Θα ανακοινωθούν όμως όταν φανεί φως στο τούνελ της πανδημίας -με τα σημερινά δεδομένα, στο διάστημα Μαρτίου-Απριλίου-, «την ώρα που θα λαμβάνονται οι αποφάσεις εάν θα συνεχιστεί η επιχειρηματική δραστηριότητα», προκειμένου υγιείς επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν καταλυτικά από την πανδημία να σταθούν στα πόδια τους.

Οριζόντιες παρεμβάσεις αποκλείονται. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε (χθες στον ΣΚΑΪ) πως «για τις πρώτες επιστρεπτέες, εκεί που υπάρχει πρόβλημα θα αξιολογήσουμε εξατομικευμένα, κατά το δυνατόν, τι συμβαίνει στις επιχειρήσεις», προσθέτοντας σε άλλο σημείο της συνέντευξής του πως «επειδή οι πόροι είναι πεπερασμένοι, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν με πολλή προσοχή για να “φτουρήσουν”, όπως λέγαμε παλιά για το φαγητό, για να σωθούν αυτοί που κινδυνεύουν».

Τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν πως από τις 750.000 εργαζόμενους σε καθεστώς αναστολής εργασίας, ένας στους δύο έχει το ίδιο ή και μεγαλύτερο εισόδημα σε σχέση με τα προ πανδημίας δεδομένα, εάν συνυπολογιστούν οι ενισχύσεις μέσω των μειωμένων ενοικίων και το γεγονός ότι εργάζονταν προηγουμένως με μειωμένο ωράριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!