Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Eurogroup: Γιατί «πάγωσε» η ΕΕ τον παγκόσμιο φόρο -Τζεντιλόνι: Κορυφαία προτεραιότητα για ΕΕ ο φόρος στις πολυεθνικές
[Κέρδος]: Eurogroup: Γιατί «πάγωσε» η ΕΕ τον παγκόσμιο φόρο -Τζεντιλόνι: Κορυφαία προτεραιότητα για ΕΕ ο φόρος στις πολυεθνικές

[Κέρδος]: Eurogroup: Γιατί «πάγωσε» η ΕΕ τον παγκόσμιο φόρο -Τζεντιλόνι: Κορυφαία προτεραιότητα για ΕΕ ο φόρος στις πολυεθνικές

«Κορυφαία προτεραιότητα» αποτελεί για την ΕΕ η επίτευξη διεθνούς συμφωνίας για τον φόρο στις πολυεθνικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup.

O Πάολο Τζεντιλόνι εξήγησε ότι ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε να αναβληθεί η πρόταση της Επιτροπής για τον «ψηφιακό φόρο», είναι για να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στην επίτευξη διεθνούς συμφωνίας για τον φόρο στις εταιρείες.

«Συμφωνήσαμε με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, να συνεργαστούμε, οι ΗΠΑ και η Επιτροπή, για να καταστήσουμε δυνατή αυτή τη συμφωνία. Είναι πολύ σημαντικό μετά από μια τέτοια κρίση να έχουμε συμφωνία σε αυτό το θέμα», είπε ο επίτροπος Οικονομίας.

Εξάλλου, ο Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ συμφωνούν ότι δεν αρκεί μόνον η οικονομική ανάκαμψη σε επίπεδα πριν από την πανδημία, αλλά χρειάζεται και ένα «καλύτερο χτίσιμο των οικονομιών μας». Αυτή ακριβώς είναι η ουσία του Ταμείου Ανάκαμψης, είπε ο Πάολο Τζεντιλόνι, επισημαίνοντας ότι ένα πολύ σημαντικό βήμα θα γίνει αύριο με την έγκριση από το Συμβούλιο Ecofin 12 εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

«Και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού προβλέπουμε ισχυρή ανάπτυξη για φέτος», συνέχισε ο Πάολο Τζεντιλόνι. Ωστόσο, τόνισε ότι «δεν έχουμε ακόμα βγει από το δάσος».

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο εμβολιαστικός ρυθμός στις αναπτυγμένες χώρες και να αυξηθεί δραστικά στις αναπτυσσόμενες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!