Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ετοιμάζει και δεύτερη μεγάλη τιτλοποίηση η Εθνική Τράπεζα
[Κέρδος]: Ετοιμάζει και δεύτερη μεγάλη τιτλοποίηση η Εθνική Τράπεζα

[Κέρδος]: Ετοιμάζει και δεύτερη μεγάλη τιτλοποίηση η Εθνική Τράπεζα

H Εθνική Τράπεζα θα προχωρήσει σε μία ακόμη μεγάλη τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία θα ολοκληρωθεί το πρώτο 3μηνο του 2022, τόνισε στους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Παύλος Μυλωνάς ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι η τράπεζα «δεν χρειάζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι να επιτευχθεί το clean up του δανειακού χαρτοφυλακίου, να αυξηθεί η απόδοση του ενεργητικού στο 9% για φέτος και υψηλότερα για τα επόμενα έτη και να ενισχυθεί περαιτέρω η κερδοφορία της τράπεζας.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα Frontier που αφορά στην τιτλοποίηση 6 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Μυλωνάς εξήγησε ότι η επιλογή του επενδυτή θα γίνει στις αρχές Ιουλίου με στόχο το κλείσιμο της συναλλαγής το τρίτο 3μηνο του 2021. Ερωτηθείς για το αν η Εθνική σχεδιάζει να επεκταθεί εκτός Ελλάδος μέσω εξαγορών επεσήμανε: «Δεν είναι στο πλάνο μας. Στόχος μας είναι η οργανική ανάπτυξη της τράπεζας στην Ελλάδα».

Στο μέτωπο των χορηγήσεων, ανέφερε ότι την επόμενη 2ετία (2022-2023) οι χορηγήσεις της τράπεζας σε ετήσια βάση θα ανέλθουν στα 5 δισ. ευρώ. Εκθείασε την σημαντική συμβολή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία για την οποία εκτίμησε ότι θα αναπτυχθεί δυναμική αρχής γενομένης από το 2ο εξάμηνο του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!