Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: ΕΣΕΕ: Τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου εν όψει της ΔΕΘ
[Κέρδος]: ΕΣΕΕ: Τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου εν όψει της ΔΕΘ

[Κέρδος]: ΕΣΕΕ: Τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου εν όψει της ΔΕΘ

Με την αντίστροφη μέτρηση για τη ΔΕΘ να έχει ξεκινήσει, η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) δημοσιοποίησε υπόμνημα με τις θέσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του εμπορίου. Όπως αναφέρει: «Η ΕΣΕΕ παραμένει διαθέσιμη για οποιοδήποτε διάλογο ή διευκρίνιση επί των αιτημάτων που περιλαμβάνονται στο παρόν υπόμνημα».
Στην εισαγωγή του υπομνήματος επισημαίνεται πως: «Σε ένα οικονομικό περιβάλλον, το οποίο δυστυχώς εξακολουθεί να έχει ως σταθερά του την ένταση της πανδημίας, οι προοπτικές για το επόμενο έτος εξακολουθούν να είναι αβέβαιες.

Τα μέτρα που μέχρι τώρα έχει λάβει η Πολιτεία για την προστασία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας μπορεί να κινήθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο γίνεται ήδη φανερό ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται περαιτέρω στήριξη.
Κάτι που έδειξε η πανδημία είναι ότι η υπερβολική εξάρτηση της οικονομίας, από τον τουρισμό, την κάνει πιο ευάλωτη σε εξωτερικές και μη προβλέψιμες επιρροές. Αναδεικνύεται έτσι αναγκαίος ο μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου της χώρας με την αξιοποίηση παλαιές και συνεχώς αναδυόμενες δυνατότητες που επιδεικνύουν οι επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας ανεξαρτήτως μεγέθους.
Η πανδημία επίσης ανάδειξε και ίσως ενίσχυσε τους δυισμούς της ελληνικής κοινωνικοοικονομικής δομής: αφενός ο δυισμός που σχετίζεται με το μέγεθος της επιχείρησης, καθώς, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις ισχυροποίησαν την θέση τους και αφετέρου εκείνος που αναφέρεται στην «ψηφιακή ετοιμότητα» των επιχειρήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!