Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ερχεται de facto παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις
[Κέρδος]: Ερχεται de facto παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

[Κέρδος]: Ερχεται de facto παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Οι εμπλοκές με τις βεβαιώσεις αποδοχών για τους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή και ο βραδύς ρυθμός υποβολής των δηλώσεων «σπρώχνουν» το υπουργείο Οικονομικών στον δρόμο της παράτασης της προθεσμίας τουλάχιστον ως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι δεν μπορούν να υποβάλουν φορολογική δήλωση, καθώς δεν έχουν αναρτηθεί στο Τaxis οι βεβαιώσεις από το υπουργείο Εργασίας για τα μηνιαία επιδόματα των 534 ευρώ που έλαβαν το 2020, λόγω της αναστολής της σύμβασης εργασίας, που είναι μεν αφορολόγητα αλλά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για την κάλυψη των τεκμηρίων διαβίωσης. Σημειώνεται ότι τα ποσά των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού που χορηγήθηκαν το 2020 προσυμπληρώνονται από την ΑΑΔΕ στους κωδικούς 781-782 του φετινού Ε1.

Την ίδια ώρα, μόλις ένας στους τρεις φορολογούμενους έχει υποβάλει δήλωση αφού, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 1.959.260 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6,5 εκατομμυρίων, ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν «ανέβει» στο Τaxisnet 3.572.526 φορολογικές δηλώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι συγκριτικά με πέρυσι έχει υποβληθεί το 48% των δηλώσεων, αν και το σύστημα είχε ανοίξει από τις 15 Απριλίου του 2020.

Το σκηνικό με τις φορολογικές δηλώσεις δημιουργεί προβληματισμό στο υπουργείο Οικονομικών καθώς τυχόν παράταση στις προθεσμίες υποβολής θα προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ, με μεταφορά της πρώτης δόσης εξόφλησης του φόρου ακόμα και τον Οκτώβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!