Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τα επόμενα βήματα της Ναυτιλίας στην διαχείριση, την Χρηματοδότηση και τις Επενδύσεις
[Κέρδος]: Τα επόμενα βήματα της Ναυτιλίας στην διαχείριση, την Χρηματοδότηση και τις Επενδύσεις

[Κέρδος]: Τα επόμενα βήματα της Ναυτιλίας στην διαχείριση, την Χρηματοδότηση και τις Επενδύσεις

Οι νέες προοπτικές για την ελληνική ναυτιλία στη διαχείριση, στην Χρηματοδότηση και στις επενδύσεις συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια του επιτυχημένου συνεδρίου που διοργανώθηκε από την Αδελφότητα Υδραίων Αθηνών και πραγματοποιήθηκε στις 18 στις Σεπτεμβρίου στην Ύδρα. Στο πάνελ συμμετείχαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κόντες, Κωνσταντίνος Ρόκκος, Κώστας Κωνσταντίνου, Ιωάννη Πατινιώτη με συντονιστή τον κ. Γιώργο Ξηραδάκη ενώ ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του κ. Ιωάννη Κοτζιά.
Ο κ. Ξηραδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC, ως συντονιστής του 2ου πάνελ συζήτησης για τις προκλήσεις της χρηματοδότησης της ναυτιλίας, στην εισαγωγή του αναφέρθηκε στο παρόν της ελληνικής ναυτιλιακής χρηματοδότησης, για τις δυσκολίες που υπάρχουν τόσο στη χρηματοδότηση λόγω της στρατηγικής συρρίκνωσης των περισσότερων τραπεζικών ομίλων, όσο και στην άντληση κεφαλαίων της πλειοψηφίας των ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών από τις κεφαλαιαγορές εξαιτίας του μεγέθους τους. Επίσης και στη σύγχυση που υπάρχει ως προς την τεχνολογία μηχανών και καυσίμων, η οποία και θα επικρατήσει στις μελλοντικές ναυπηγήσεις ενώ απειλεί να καταστήσει τις σημερινές ναυπηγήσεις να καταστούν ξεπερασμένες και να απαξιωθούν πολύ πριν τα 15-20 χρόνια που χρειάζονται για να αποσβεστούν.
Στη συνέχεια ανέφερε τις προκλήσεις που έχουν εμφανιστεί όπως είναι η μετάβαση σε καθεστώς μηδενικών ρύπων, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (ΙΜΟ), το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πράσινη μετάβαση, η σύνδεση της χρηματοδότησης με την απόδοση των δανειοληπτών σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG), η υλοποίηση του πλαισίου Βασιλεία 4 (Basel IV) από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και για η δυνατότητα πρόσβασης των ναυτιλιακών εταιριών σε χρηματοδότηση με ανταγωνιστικό κόστος και όρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!