Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Επιστρεπτέα: Μεγάλος αριθμός αιτήσεων για την 6η – Τα νησιά ανταγωνίστηκαν την Αθήνα
[Κέρδος]: Επιστρεπτέα: Μεγάλος αριθμός αιτήσεων για την 6η – Τα νησιά ανταγωνίστηκαν την Αθήνα

[Κέρδος]: Επιστρεπτέα: Μεγάλος αριθμός αιτήσεων για την 6η – Τα νησιά ανταγωνίστηκαν την Αθήνα

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις διεκδικούν για ακόμα μία φορά ενίσχυση μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 και με λίγες ακόμα εκκρεμότητες για εκταμίευση ποσών στους δικαιούχους του 5ου κύκλου, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τον πρώτο απολογισμό των στοιχείων από τους πέντε πρώτους κύκλους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ανά ΔΟΥ, τα 14 νησιά της χώρας μοιράστηκαν 1,12 δισ. ευρώ. Αν προσθέσουμε και την Κρήτη, τότε το ποσό αυξάνεται σε περίπου 1,8 δις. ευρώ.

Πρόκειται για περιοχές της χώρα οι οποίες χαρακτηρίζονται από έντονη τουριστική κίνηση και λόγω των περιοριστικών μέτρων κλάδοι όπως ο τουρισμός και η εστίαση έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Αν κανείς τα συγκρίνει με τα αντίστοιχα ποσά στις ΔΟΥ Αθηνών όπου το ποσό ανέρχεται συνολικά σε 1,15 δισ. ευρώ και στις ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, ύψους 416,98 εκατ. ευρώ, παρατηρεί ότι στα νησιά δόθηκε το μεγαλύτερο ποσό από τα 6,8 δισ. ευρώ που κατεβλήθη συνολικά κι από τους 5 κύκλους.
Μεταξύ των νησιών, τα μεγαλύτερα ποσά δόθηκαν σε
· Ρόδο 241,49 εκατ. ευρώ
· Σαντορίνη 179,26 εκατ. ευρώ
· Κέρκυρα 147,8 εκατ. ευρώ
· Μύκονο 106,03 εκατ. ευρώ
· Κρήτη :
- Ηράκλειο 300,48 εκατ. ευρώ
- Χανιά 187,62 εκατ. ευρώ.
Στην Αθήνα, εκτός από την ΦΑΕ Αθηνών όπου «μοιράστηκαν» 578,30 εκατ. ευρώ, στην Α΄ Αθηνών δόθηκαν 240,28 εκατ. ευρώ και στη Δ΄ Αθηνών 161,24 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!