Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Επίδομα θέρμανσης: Τα νέα κριτήρια, τα ποσά για πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά – Παραδείγματα
[Κέρδος]: Επίδομα θέρμανσης: Τα νέα κριτήρια, τα ποσά για πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά – Παραδείγματα

[Κέρδος]: Επίδομα θέρμανσης: Τα νέα κριτήρια, τα ποσά για πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά – Παραδείγματα

Περισσότερα από 1 εκατ. νοικοκυριά εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να λάβουν φέτος το «νέο» επίδομα θέρμανσης μετά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διεύρυνση τόσο των εισοδηματικών όσο και των περιουσιακών κριτηρίων. Το επίδομα αφορά όλες τις μορφές καυσίμων που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση δηλαδή πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα με εξαίρεση το ηλεκτρικό ρεύμα. Γι΄αυτό και το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στο διπλασιασμό του συνολικού ποσού που θα διατεθεί φέτος στα 168 εκατ. ευρώ από 84 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, το επίδομα αυξάνεται κατά 36% για νοικοκυριά χωρίς τέκνα, κατά 49% για νοικοκυριά με ένα τέκνο και 59% για νοικοκυριά με δυο τέκνα. Ειδικότερα :
· Το βασικό ποσό υπολογισμού του επιδόματος θέρμανσης αυξάνεται από τα 220 ευρώ που είχε καθοριστεί για το 2021 στα 300 ευρώ για το 2022. Το νέο ποσό θα αποτελέσει τη βάση υπολογισμού του επιδόματος για όλες τις περιοχές της χώρας και για όλους τους δικαιούχους. Δηλαδή τα 300 ευρώ θα πολλαπλασιάζονται με το συντελεστή επιδότησης που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου, τις βαθμοημέρες, ο οποίος κυμαίνεται από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με το ψύχος της περιοχής. Το ποσό που θα προκύπτει από τον παραπάνω πολλαπλασιασμό θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου έναντι 10% που ίσχυε πέρυσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!