Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Επιχορηγήσεις 750 εκατ. μέσω Επιστρεπτέας Προκαταβολής
[Κέρδος]: Επιχορηγήσεις 750 εκατ. μέσω Επιστρεπτέας Προκαταβολής

[Κέρδος]: Επιχορηγήσεις 750 εκατ. μέσω Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Στα 900 εκατ. ευρώ θα φτάσουν οι ενισχύσεις μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 το Νοέμβριο έναντι αρχικού σχεδιασμού για ενισχύσεις 600 εκατ. ευρώ, ενώ προστίθεται και νέος, πέμπτος κύκλος το Δεκέμβριο, ύψους 700 εκατ. ευρώ. Ετσι, από το 1,5 δισ. ευρώ που θα μπει στην πραγματική οικονομία το δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη, τα 750 εκατ. ευρώ θα έχουν μορφή επιχορήγησης και δεν θα επιστραφούν από τους ωφελούμενους, όπως γνωστοποίησε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Συνολικά μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής υπολογίζεται πως θα έχουν χορηγηθεί 5 δισ. ευρώ.

Στα υπόλοιπα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, το κόστος για τα επιδόματα των 534 ευρώ το μήνα υπολογίζεται σε 500 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 300 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα κοστίσει η επέκταση των επιδομάτων ανεργίας κατά δυο μήνες, ενώ ένα έξτρα κόστος 150 εκατ. ευρώ έχει υπολογιστεί για τις αναστολές πληρωμών ΦΠΑ και δόσεων ρυθμισμένων οφειλών.

Το πακέτο των έξτρα μέτρων υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ για το Νοέμβριο και συνολικά με τα σημερινά δεδομένα στα 2,3 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Τι θα ισχύσει για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή
Οπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 θα χορηγηθεί, ενισχυμένη, τον μήνα Νοέμβριο, με βάση την πτώση τζίρου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Επιπλέον, θα χορηγηθεί 5η Επιστρεπτέα Προκαταβολή τον μήνα Δεκέμβριο, με βάση την πτώση τζίρου και του Νοεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!