Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Επανέρχεται για απαλλαγή ενοικίων ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας
[Κέρδος]: Επανέρχεται για απαλλαγή ενοικίων ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας

[Κέρδος]: Επανέρχεται για απαλλαγή ενοικίων ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας

Το αίτημα για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίων των εταιριών που κλείνουν με κρατική εντολή επαναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και ανέργων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Για να έχουν αποτελεσματικό αντίκτυπο στο σύνολο της οικονομίας πρέπει να εξασφαλιστεί ή έγκαιρη καταβολή όλων των επιδομάτων και η απρόσκοπτη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης για την άμεση υλοποίηση των μέτρων.

Ο Ε.Σ.Α στοχεύοντας στην επιβίωση των χιλιάδων υγιών επιχειρήσεων της χώρας, ανεξαρτήτως κλάδου, εμμένει στην πρότασή του για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για όσους έχουν κλείσει υποχρεωτικά με κρατική εντολή, με ταυτόχρονη επιδότηση του κόστους των ιδιοκτητών επαγγελματικών ακινήτων. Το συνολικό κόστος αυτής της παρέμβασης, υπολογίζεται σε λιγότερο από 100 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί σημαντικό παράγοντα αποτροπής λουκέτων και χαμένων θέσεων εργασίας.

Επαναφέρουμε επίσης την πρόταση μας για την διαχείριση του θέματος των επιταγών, όπως σας την είχαμε λεπτομερώς τεκμηριώσει με την επιστολή μας της 6ης Απριλίου 2020 – ΑΠ. 44905, οι οποία λάμβανε μέριμνα τόσο για τους εκδότες όσο και για τους κομιστές των μεταχρονολογημένων επιταγών. Για τις επιταγές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου προτείνουμε να μετατεθεί η αποπληρωμή τους 60 ημέρες μετά την λήξη του “Lock down”, με ταυτόχρονη ισόποση χρηματοδότηση των κομιστών, λαμβάνοντας υπόψη και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που θα πρέπει να καλυφθούν έως το τέλος του έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!