Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Εντός του Μαΐου η καταβολή
[Κέρδος]: Ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Εντός του Μαΐου η καταβολή

[Κέρδος]: Ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Εντός του Μαΐου η καταβολή

Στην ενεργοποίηση της διαδικασίας για την καταβολή της ενισχυμένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού ρίχνει το βάρος του το οικονομικό επιτελείο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Βασικός στόχος είναι τα ποσά να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός του Μαΐου. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στο άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τοποθετείται γύρω στις 20 με 25 Μαΐου.

Μόλις ολοκληρωθούν οι παραπάνω ενέργειες, αμέσως μετά, τον Ιούνιο, θα ανοίξει και η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών. Ωστόσο η έκδοση των σχετικών πιστωτικών αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών, τις επόμενες ημέρες, πιθανόν προς το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να «τρέξει» η ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για περίπου 100.000 επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές τον Απρίλιο με κρατική εντολή ή για ένα διάστημα (πλην της εστίασης, η οποία ενισχύεται μέσω του προγράμματος παροχής κεφαλαίων κίνησης για την προμήθεια πρώτων υλών). Το ύψος της αποζημίωσης αναμένεται να φτάσει στα :

· 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 έως 5 εργαζόμενους

· 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 6 έως 20 εργαζόμενους και

· 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 21 έως 50 εργαζόμενους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!