Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: EKT: Επιβραδύνεται ο ρυθμός της αγοράς ομολόγων – Αμετάβλητα τα επιτόκια
[Κέρδος]: EKT: Επιβραδύνεται ο ρυθμός της αγοράς ομολόγων – Αμετάβλητα τα επιτόκια

[Κέρδος]: EKT: Επιβραδύνεται ο ρυθμός της αγοράς ομολόγων – Αμετάβλητα τα επιτόκια

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε τη νομισματική της πολιτική αμετάβλητη την Πέμπτη, αλλά επέλεξε να επιβραδύνει το ρυθμό των καθαρών αγορών περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο του προγράμματος πανδημίας για αγορές έκτακτης ανάγκης. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το δ.σ της ΕΚΤ αποφάσισε να περιορίσει τις αγορές ομολόγων σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, κατεβάζοντας ελαφρώς τον πήχη από τα 80 δισ. ευρώ περίπου το μήνα που απορροφούσε μέχρι σήμερα, συνεχίζοντας με ένα «πιο μετριοπαθή ρυθμό» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επαναφέρει τις αγορές ομολόγων έκτακτης ανάγκης στο επόμενο τρίμηνο, είπε την Πέμπτη, κάνοντας ένα συμβολικό βήμα προς την άρση της βοήθειας έκτακτης ανάγκης που ενίσχυσε την οικονομία του μπλοκ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει ότι οι ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης μπορούν να διατηρηθούν με έναν μέτρια χαμηλότερο ρυθμό καθαρών αγορών περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο του προγράμματος πανδημίας έκτακτης αγοράς σε σχέση με τα προηγούμενα δύο τρίμηνα», ανέφερε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της.

Τα τελευταία δύο τρίμηνα, η τράπεζα αγόρασε χρέος αξίας περίπου 80 δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε μήνα. Δεν παρείχε αριθμητική καθοδήγηση για τους επόμενους τρεις μήνες, αλλά οι αναλυτές είχαν προβλέψει πριν από τη συνάντηση ότι οι αγορές θα μειωθούν μεταξύ 60 και 70 δισεκατομμυρίων ευρώ εκείνους τους μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!