Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: EasyJet: Φοβάται νέες απώλειες θέσεων εργασίας εξαιτίας της καραντίνας των 14 ημερών
[Κέρδος]: EasyJet: Φοβάται νέες απώλειες θέσεων εργασίας εξαιτίας της καραντίνας των 14 ημερών

[Κέρδος]: EasyJet: Φοβάται νέες απώλειες θέσεων εργασίας εξαιτίας της καραντίνας των 14 ημερών

Η EasyJet μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας αν η πολιτική καραντίνας της κυβέρνησης συνεχιστεί για μια μακρά περίοδο, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρίας.

Η βρετανική εταιρία χαμηλού κόστους σχεδιάζει ήδη να καταργήσει 4.500 θέσεις εργασίας ή περίπου το 30% του εργατικού δυναμικού της λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

«Το φοβάμαι» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζόχαν Λούντγκρεν στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, απαντώντας σε ερώτηση αν οι απώλειες θέσεων εργασίας μπορεί να αυξηθούν σε περίπτωση που η καραντίνα διαρκέσει για μια μακρά περίοδο.
«Νομίζω και φοβάμαι (πως ναι), εκτός εάν υπάρξει μια αλλαγή (στον κανόνα της καραντίνας) από την οποία η αεροπλοΐα όπως τη γνωρίζουμε εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επηρεαστεί», είπε.

Να σημειωθεί ότι η ΕasyJet, η Ryanair και η IAG (ιδιοκτήτρια της British Airways) έχουν εκκινήσει νομικές διαδικασίες κατά της καραντίνας των 14 ημερών, που αποφασίστηκε για όσους εισέρχονται στη Βρετανία από το εξωτερικό.

Ο επικεφαλής της Ryanair μάλιστα τόνισε πως η εταιρεία του δεν πρόκειται να ματαιώσει πτήσεις, επειδή όπως είπε «οι Βρετανοί αγνοούν αυτή την καραντίνα, ξέρουν πως είναι τρίχες».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!