Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: e-αποδείξεις – φορολοταρία: Τα φοροκίνητρα και τα νέα έπαθλα
[Κέρδος]: e-αποδείξεις – φορολοταρία: Τα φοροκίνητρα και τα νέα έπαθλα

[Κέρδος]: e-αποδείξεις – φορολοταρία: Τα φοροκίνητρα και τα νέα έπαθλα

Κίνητρα στους φορολογούμενους για να ζητούν αποδείξεις κυρίως από κλάδους που βρίσκονται ψηλά στη λίστα φοροδιαφυγής ενεργοποιεί η Κυβέρνηση. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, από το φορολογητέο εισόδημα κάθε φυσικού προσώπου θα αφαιρείται το 30% των δαπανών που πραγματοποιεί με ηλεκτρονικό χρήμα για συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών.
Με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κερδίσουν επιπλέον μείωση στο φόρο εισοδήματος έως 2.200 ευρώ ετησίως εφόσον επιλέξουν να πληρώσουν με κάρτα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα για υπηρεσίες από δικηγόρους, υδραυλικούς, φωτογράφους κι άλλα επαγγέλματα.
Πιο συγκεκριμένα
· Εφόσον οι πληρωμές σε συγκεκριμένα επαγγέλματα πραγματοποιούνται μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών ή μέσω e-banking ή άλλων ηλεκτρονικών μεθόδων πληρωμής, θα εκπίπτουν σε ποσοστό 30% από το φορολογητέο εισόδημα και μέχρι ποσού 5.000 ευρώ.
· Οι επισκέψεις σε γιατρούς και οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν μετά από πληρωμή με ηλεκτρονικό χρήμα θα «μετρούν» διπλά, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τους φορολογουμένους να καλύψουν το 30% του εισοδήματος με ηλεκτρονικές αποδείξεις. Δηλαδή, στην περίπτωση που κάποιος επισκεφθεί τον γιατρό, εάν το κόστος φτάνει τα 100 ευρώ, τότε θα υπολογίζεται στα 200 ευρώ εάν πληρώσει ηλεκτρονικά. Οι ηλεκτρονικές πληρωμές που θα υπολογίζονται στο διπλάσιο θα αφορούν, ειδικότερα, έξοδα για παροχή υπηρεσιών από:
- Ιατρούς
- Οδοντιάτρους
- Ορθοδοντικούς
- Κτηνιάτρους
- διαγνωστικά κέντρα (εξετάσεις και λοιπές διαδικασίες διάγνωσης)
Οι κατηγορίες επαγγελματιών για τους οποίους θα ισχύει το κίνητρο αυτό είναι:
1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!