Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Διατήρησε το ΒΒ για την Ελλάδα η DBRS
[Κέρδος]: Διατήρησε το ΒΒ για την Ελλάδα η DBRS

[Κέρδος]: Διατήρησε το ΒΒ για την Ελλάδα η DBRS

O οίκος DBRS διατήρησε την πιστοληπτική αξιολόγηση ΒΒ (low) για την Ελλάδα, διατηρώντας σταθερό outlook.

Η επιβεβαίωση της σταθερής τάσης αντανακλά την εκτίμηση ότι η Ελλάδα εισήλθε στην εποχή της πανδημίας μετά από χρόνια δημοσιονομικής υπεραπόδοσης και με σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα. Αυτό παρέχει στη χώρα δημοσιονομική ευελιξία για να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης, με την κυβέρνηση να εφαρμόζει έκτακτα μέτρα στήριξης για να μετριάσει το οικονομικό σοκ και να περιορίσει το κλείσιμο επιχειρήσεων.

Η πανδημία

Ωστόσο, το ξέσπασμα της πανδημίας έχει πλήξει έντονα την οικονομία, οδηγώντας το ΑΕΠ σε πτώση 15,2% το δεύτερο τρίμηνο. Ο οίκος σημειώνει ότι η Κομισιόν αναμένει πως η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση 9% φέτος.

Ο τουρισμός, που συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία και την αγορά εργασίας, θα πληγεί βαριά φέτος και η ανάκαμψή του θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας.

Η επιβεβαίωση της ελληνικής αξιολόγησης οφείλεται και στη συμμετοχή στην ευρωζώνη, με την Ελλάδα να λαμβάνει σημαντικό ύψος κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, της τάξεως του 8,9% του ΑΕΠ, που θα βοηθήσουν την ανάκαμψη και θα οδηγήσουν σε πιο διατηρήσιμο οικονομικό μονοπάτι μεσοπρόθεσμα.

Τα έκτακτα μέτρα θα οδηγήσουν σε μεγάλο έλλειμμα
Μετά από πέντε συνεχή χρόνια δημοσιονομικής υπεραπόδοσης, η δημοσιονομική ισορροπία θα είναι αρνητική φέτος, καθώς η πανδημία χτυπά τα δημόσια ταμεία. Ως αντίδραση στην πανδημία η κυβέρνηση εφάρμοσε μια σειρά από μέτρα που είχαν στόχο την στήριξη της οικονομίας και την μετρίαση του αντίκτυπου της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!