Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Δεκέμβριο οι δεσμευτικές προσφορές για Εγνατία Οδό
[Κέρδος]: Δεκέμβριο οι δεσμευτικές προσφορές για Εγνατία Οδό

[Κέρδος]: Δεκέμβριο οι δεσμευτικές προσφορές για Εγνατία Οδό

Στις 11 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, αλλά υπάρχουν ακόμα σημαντικές εκκρεμότητες που μπορούν να οδηγήσουν σε νέα παράταση.

Δεσμευτικές προσφορές μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένονται για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2021 για την ΔΕΠΑ Υποδομών, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου νοτίως της Καβάλας.

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Αττικής Οδού, καθώς η υφιστάμενη λήγει τον Οκτώβριο του 2024.

Πρόκειται για μερικά από τα στοιχεία του αναθεωρημένου σχεδίου αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων (Asset Development Plan – ADP) του ΤΑΙΠΕΔ που εγκρίθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Εκτός από το Ελληνικό όπου αναμένονται περαιτέρω καθυστερήσεις λόγω της εμπλοκής, λόγω προσφυγών, στο διαγωνισμό για την παραχώρησης άδειας τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο, αρκετές εκκρεμότητες καταγράφονται και για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Όπως επισημαίνεται στο ADP, η Διοικητική Αρχή Σηράγγων πρέπει να προχωρήσει αμελλητί στην αδειοδότηση του συνόλου των σηράγγων (απεριόριστη ή εκτός επικίνδυνων φορτίων κατά περίπτωση).

Επίσης, εκκρεμεί η έκδοση Αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για ορισμένα σημεία του Αυτοκινητόδρομου, οι οποίες έχουν λήξει ή αναμένεται να λήξουν. Η Εγνατία Οδός Α.Ε. πρέπει να υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις και μελέτες στη ΔΙΠΑ (Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!