Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: ΔΕΗ: Η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ θα χρηματοδοτήσει την επέκταση στη ΝΑ Ευρώπη
[Κέρδος]: ΔΕΗ: Η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ θα χρηματοδοτήσει την επέκταση στη ΝΑ Ευρώπη

[Κέρδος]: ΔΕΗ: Η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ θα χρηματοδοτήσει την επέκταση στη ΝΑ Ευρώπη

Επέκταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μέσα από εξαγορές και συνεργασίες, σχεδιάζει η διοίκηση της ΔΕΗ Ο στρατηγικός αυτός στόχος, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔEΗ, Γιώργος Στάσσης, θα εξυπηρετηθεί με κεφάλαια που θα αντληθούν από την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ και θα αποτυπωθεί στο επικαιροποιημένο business plan της Επιχείρησης που θα ανακοινωθεί στα τέλη του έτους.

«Να κοιτάξουμε με θάρρος το μέλλον της ΔEΗ όχι μόνον εδώ, αλλά και στο εξωτερικό», είπε ο κ. Στάσσης, μιλώντας σήμερα στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών. «Θέλουμε η ΔEΗ να γίνει ηγέτης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι σημαντικό να αποκτήσει η ΔEΗ παρουσία και σε άλλες χώρες, όχι μόνον για να αναπτυχθεί, αλλά να προστατευτεί από τους ανταγωνιστές της και να αναπτύξει ανταγωνισμό.».

Η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, όπως είπε ο ίδιος, έχει δύο στόχους. Αφενός, να υπάρξει στρατηγικός εταίρος για τις σημαντικές επενδύσεις που έχει ανάγκη ο ΔΕΔΔΗΕ και αφετέρου για να απομειωθεί ο δανεισμός της ΔEΗ και να υλοποιηθεί το πλάνο επέκτασης της στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας. «Είμαστε σε φάση σταθεροποίησης για νέες δραστηριότητες και αγορές».

Ο κ. Στάσσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο «πρασίνισμα» της ΔΕΗ, με την απολιγνιτοποίηση ως το 2025 και την ανάπτυξη ΑΠΕ. Από το μερίδιο του 2% που διαθέτει σήμερα να φθάσει στο 20% σταδιακά ως το 2024, με τα νέα έργα που προγραμματίζει η ΔEΗ Ανανεώσιμες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!