Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχασαν την επιστρεπτέα προκαταβολή
[Κέρδος]: Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχασαν την επιστρεπτέα προκαταβολή

[Κέρδος]: Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχασαν την επιστρεπτέα προκαταβολή

Πληγέντες από την πανδημία οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση χορήγησης επιστρεπτέας προκαταβολής, αλλά θεωρούν πως απορρίφθηκαν άδικα, έχουν τώρα το δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση διεκδικώντας τη χορήγηση των ενισχύσεων του τρίτου και τέταρτου κύκλου. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενεργοποίησε ήδη την πλατφόρμα υποβολής ενστάσεων και ενημερώνει τόσο μέσω του Taxisnet (e-κοινοποιήσεις) όσο και μέσω email όσους «κόπηκαν» για το δικαίωμά τους να υποβάλουν εκ νέου αίτηση. Το χρονικό περιθώριο που δίνεται, μπορεί να θεωρηθεί ασφυκτικό καθώς η προθεσμία εκπνέει εντός πέντε ημερών από την ειδοποίηση.

Στους επτά κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής, οι αιτήσεις οι οποίες απορρίφθηκαν είναι εκατοντάδες χιλιάδες -πολλές φορές επαναλαμβανόμενα ΑΦΜ- και στη συντριπτική τους πλειοψηφία, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η αιτία της απόρριψης είναι η αδυναμία κάλυψης των κριτηρίων.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις άλλωστε όπου επιχειρηματίες αντιμετώπισαν το μέτρο ως ευκαιρία για τζάμπα λεφτά από το κράτος, με τις αιτήσεις να υποβάλλονται μαζικά ακόμα και από πολλούς οι οποίοι εμφάνιζαν αύξηση τζίρου στη διάρκεια της πανδημίας ή ήταν καραμπινάτοι φοροφυγάδες, έχοντας δηλώσει στην εφορία ετήσιο τζίρο ακόμα και 1.000 ευρώ!

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις:

Μονοπρόσωπη ΙΚΕ στην Πελοπόννησο, που δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο κρέατος, είχε δηλώσει συνολικό τζίρο 3.000 ευρώ για το 2019. Πριν από την έναρξη του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για τα τρία τελευταία τρίμηνα του 2019, με τζίρο συνολικού ύψους 1,9 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!