Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Deal ΔΕΗ-RWE για επενδύσεις 1 δισ. στις ΑΠΕ
[Κέρδος]: Deal ΔΕΗ-RWE για επενδύσεις 1 δισ. στις ΑΠΕ

[Κέρδος]: Deal ΔΕΗ-RWE για επενδύσεις 1 δισ. στις ΑΠΕ

Το «OK» έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ για τη σύσταση κοινού επιχειρηματικού σχήματος ανάμεσα στη «ΔΕH Ανανεώσιμες» και τη θυγατρική του γερμανικού ομίλου RWE, την “RWE Renewables” προκειμένου να πραγματοποιήσουν κοινές επενδύσεις ύψους 1 δις. ευρώ σε έργα ΑΠΕ και κυρίως φωτοβολταϊκά πάρκα.

Στη κοινή εταιρία, που αναμένεται να έχει συσταθεί έως το καλοκαίρι, η RWE Renewables θα έχει ποσοστό 51% και η ΔΕH Ανανεώσιμες 49%, ενώ στόχος είναι η ανάπτυξη στην πενταετία φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος έως 2 GW (Γιγαβάτ).

Πηγές αναφέρουν ότι και οι δύο εταιρίες θα συνεισφέρουν άδειες από 1 GW η κάθε μία, ενώ ήδη η ΔΕH Ανανεώσιμες έχει έτοιμο το δικό της «πακέτο» με projects κατά κύριο λόγο στη Δ. Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη. Η θυγατρική του γερμανικού ομίλου σκοπεύει να αποκτήσει άδειες στην ελληνική αγορά χτενίζοντας…, όπως αναφέρουν πληροφορίες, εταιρίες που είναι διαθέσιμες να τις μεταβιβάσουν.

Η συνεργασία ανάμεσα στη ΔΕΗ και την RWE δρομολογήθηκε από τον Οκτώβριο του 2019 όταν και ο ισχυρός άντρας του γερμανικού ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος Ράλφ Μάρτιν Σχμίτζ, είχε επισκεφτεί τη χώρα μας και συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον Μάρτιο του 2020 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕH Γιώργος Στάσσης με τον κ. Σχμιτζ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας και σταδιακά ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές προκειμένου να καταλήξει η συμφωνία. Απομένει πια η έγκριση της και από τη γερμανική RWE.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!