Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Χρ. Σταϊκούρας: Την ερχόμενη εβδομάδα οι νέες αντικειμενικές- Σε ποιες περιοχές έρχονται αυξήσεις
[Κέρδος]: Χρ. Σταϊκούρας: Την ερχόμενη εβδομάδα οι νέες αντικειμενικές- Σε ποιες περιοχές έρχονται αυξήσεις

[Κέρδος]: Χρ. Σταϊκούρας: Την ερχόμενη εβδομάδα οι νέες αντικειμενικές- Σε ποιες περιοχές έρχονται αυξήσεις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών οι οποίες θα ευθυγραμμιστούν με τις εμπορικές και θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2022. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι νέες αντικειμενικές αξίες καλύπτοντας το 98% του πληθυσμού.
Όπως διευκρίνισε οι αλλαγές αυτές δεν σημαίνει αυτόματα όμως και αυξήσεις στο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς ο στόχος είναι να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος ώστε να υπάρξει και περαιτέρω μείωση του κατά 8%, ενώ δεν αλλάζει το συνολικό ποσό το οποίο εισπράττεται μέσω του ΕΝΦΙΑ. Το 2022 η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινά πολύ νωρίτερα, από το Μάρτιο και θα καταβάλλεται σε περισσότερες δόσεις οι οποίες μπορεί να φτάσουν και τις 10, έως το τέλος του έτους.

To αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού θα καλύπτει πλέον το 98% του πληθυσμού καλύπτοντας 13.808 ζώνες από 10.165 που ήταν μέχρι τώρα. Από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξίων προκύπτουν 165 επεκτάσεις υφιστάμενων ζωνών όπου οι τιμές αναμενόταν να αυξηθούν σημαντικά. Επίσης εντάσσονται στις αντικειμενικές 3.478 περιοχές οι οποίες μέχρι σήμερα βρίσκονται εκτός του αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού. Από τις εντάξεις περιοχών στις αντικειμενικές αξίες προκύπτουν αυξήσεις 40% στις τιμές 133 περιοχών αλλά και σημαντικές μειώσεις σε κάποιες άλλες ζώνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!