Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Χρ. Σταϊκούρας: Χωρίς τεκμήρια διαβίωσης οι πληγέντες- Έκπτωση 3% για εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος
[Κέρδος]: Χρ. Σταϊκούρας: Χωρίς τεκμήρια διαβίωσης οι  πληγέντες- Έκπτωση 3% για εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος

[Κέρδος]: Χρ. Σταϊκούρας: Χωρίς τεκμήρια διαβίωσης οι πληγέντες- Έκπτωση 3% για εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Με βάση το εισόδημα που απέκτησαν το 2020 και όχι τα τεκμήρια διαβίωσης θα φορολογηθούν τέσσερις κατηγορίες φορολογουμένων που επλήγησαν από την πανδημία. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι σε αναστολή, όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα φορολογηθούν βάσει τεκμηρίων.

Παράλληλα, ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει λίγο μετά το Πάσχα ενώ το ζήτημα της μη επιβολής του προστίμου 22% για το ύψος των αποδείξεων που δεν έχει συγκεντρωθεί μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών αναμένεται να συζητηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη στο πλαίσιο της 10ης αξιολόγησης.
Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν το 2020 εξαιτίας της πανδημίας οδήγησαν σε μείωση του εισοδήματος για πολλές κατηγορίες επαγγελματιών και εργαζομένων, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να κινδυνεύουν να φορολογηθούν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης. Γι΄αυτό το λόγο, ο ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε ότι για τα εισοδήματα του 2020 :

· Ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήττονται
· Εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση ήταν σε αναστολή
· Εργαζόμενοι που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
· Ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια
δεν θα ισχύσουν τα τεκμήρια διαβίωσης υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν φορολογηθεί βάσει τεκμηρίων ένα από τα δύο τελευταία χρόνια δηλαδή είτε το 2019 είτε το 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!