Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: «Χαμένη δεκαετία» βλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα
[Κέρδος]: «Χαμένη δεκαετία» βλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα

[Κέρδος]: «Χαμένη δεκαετία» βλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα

Η πανδημία θα μπορούσε να στοιχίσει στην παγκόσμια ανάπτυξη μια «χαμένη δεκαετία» σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα που βλέπει συγκρατημένη ανάπτυξη μετά τον κορωνοϊό που πυροδότησε τη χειρότερη οικονομική ύφεση από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Εάν η ιστορία λειτουργεί ως οδηγός, εκτός και εάν υπάρξουν ουσιαστικές και αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις, η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς μια δεκαετία με απογοητευτική ανάπτυξη», δήλωσε η ομάδα που εδρεύει στην Ουάσινγκτον στην εξαμηνιαία έκθεσή της Global Economic Prospects.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, οι προοπτικές της οικονομίας είχαν ήδη εξασθενήσει πριν την πανδημία λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και της χαμηλής αύξησης της παραγωγικότητας. Η πανδημία επομένως πιθανότατα θα επιδεινώσει αυτήν την επιβράδυνση, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Τράπεζας, η οποία υποβάθμισε την πρόβλεψή της για τους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας την περίοδο 2020-2029, η παγκόσμια οικονομία θα επιβραδυνθεί στο 1,9% ετησίως από το 2020 έως το 2029- προϋποθέτοντας ότι η οικονομία λειτουργεί με πλήρη απασχόληση και παραγωγική ικανότητα.

Πριν από την πανδημία, η ανάπτυξη αναμενόταν να είναι 2,1% ετησίως κατά τη διάρκεια της δεκαετούς περιόδου.

Εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία θα συγκρατήσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, η Παγκόσμια Τράπεζα ανέφερε:
Οι αβεβαιότητες και οι χαμηλές προσδοκίες ανάπτυξης ενδέχεται να αποθαρρύνουν τις εταιρείες από το να κάνουν νέες επενδύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!